Alfabetul sanatatii si longevitatii - Sfaturi simple sa fii in forma - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alfabetul sanatatii si longevitatii – Sfaturi simple sa fii in forma

 

I

Intelege-ti poftele. Afla ce le determina si inlocuieste alegerile nesanatoase cu unele sanatoase. Daca, de exemplu, iti este pofta de ciocolata, inseamna ca in corp exista o lipsa de magneziu. Astfel, poti opta, in locul ciocolatei, la nuci si seminte.

 

 

J

Junk food e ceva ce ar trebui sa scoti din vocabularul propriu si din dieta. Arunca tot ce tine ce aceasta sfera si nu mai cumpara altele niciodata.

 

 

L

Legume si numai legume, o data pe saptamana. Cel putin o zi din saptamana incearca sa nu mananci deloc proteine animale. La inceput nu vei fi foarte inspirat in alegeri, insa dupa o luna vei fi as in a crea specialitati vegane.

 

 

M

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Alimenteaza-ti organismul cu “combustibilul” de care are nevoie: cereale integrale, proteine si fructe.

 

 

N

NU manca in oras. Ia-ti pachetul de acasa. Decat sa iti faca cu ochiul fast-food-ul din colt, ma bine ia-ti o casoleta cu salata si proteine slabe. In plus, ai un control deplin asupra dressing-ului, pe care ti-l poti face mult mai sanatos decat orice alternativa de la restaurant.

 

 

O

Omega-3 ajuta la reducerea inflamatiilor. Acizii grasi omega-3 combat depresia, imbunatatesc starea de spirit si memoria.

 

 

 

P

Protinele slabe precum pieptul de pui/curcan, ouale, nucile crude te vor ajuta sa iti energizezi sanatos organismul.

 

 

R

Redu stresul. O poti face prin impartirea sarcinilor casei si catre ceilalti membri ai familiei, sau la job catre alti colegi, prin meditatie si relaxare.

 

 

S

Sportul este esential. Fa miscare 150 de minute pe saptamana. Iti vor fi de folos atat pentru corp, cat si pentru minte.

 

 

 

S

 

Scoleste-te cu un speclialist. Ai nevoie de un om care sa te ajute sa te concentrezi pe telurile tale, sa-ti prescrie un regim sanatos de viata, dar care sa-ti si tina socoteala rezultatelor.

 

 

T

Tabelul meselor pe saptamana te poate ajuta sa ai o viziune asupra alimentelor de care ai nevoie. In acest fel, nu vei fi tentat sa cumperi la repezeala ceva ce nu va fi – probabil – foarte sanatos.

 

 

T

Tine un jurnal alimentar. In acest fel vei avea un control detaliat al ingredientelor si vei putea sa faci mai usor combinatiile de alimente astfel incat sa nu te panichezi si sa faci alegeri gresite.

 

 

U

Uita de produsele din extrasezon, si alege intotdeauna fructele si legumele potrivite anotimpului in care te afli. In acest fel vei beneficia de mai multi nutrienit, intrucat alimentele sunt proaspete.

 

 

V

Vitamina D este esentiala corpului uman. Iesi afara, la soare, pentru ca organismul sa inceapa sa  o produca. Vei avea astfel mai multa energie, dar si un sistem imunitar mai puternic.

 

 

Y

Yoga te ajuta cand esti stresat sa te relaxezi. Concentreaza-te asupra respiratiei, iar emotiile puternice vor fi tinute sub control.

 

 

Z

Zi-le tuturor ca ai inceput un nou regim de viata. Cere suportul prietenilor atunci cand simti ca iti este greu.

 

Sursa: mindbodygreen.com.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/07/2014