Ai colesterolul marit? Iata cum il poti reduce - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ai colesterolul marit? Iata cum il poti reduce

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ai colesterolul marit? Iata cum il poti reduce
sfatulparintilor.ro-alimentatie sanatoasa-stockfreeimages_com

Colesterolul marit nu este ceva pe care sa-l treci cu vederea. Nivelulul marit al colesterolului poate duce la o serie de probleme grave de sanatate. Cel mai cunoscut efect al colesterolului marit este ateroscleroza, care ingusteaza vasele de sange, iar acest lucru duce la aparitia bolilor cardiovasculare. Daca este descoperit la timp, colesterolul crescut poate fi adus la un nivel optim cu ajutorul medicilor.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata ce ar trebui sa faci pentru a reduce nivelul colesterolului:

 

1. Fibrele te ajuta cand ai colesterolul marit

Fibrele solubile contribuie la scaderea niveluliu LDL (colesterolulu rau). Surse de fibre solubile sunt: cerealele integrale, fructele (proaspete sau uscate), legumele si fasolea rosie.

 

 

2. Proteinele si colesterolul marit

Carnea este o sursa importanta de proteine, insa o sursa majora de colesterol. Pentru a reduce nivelul colesterolului indreapta-ti atentia catre proteinele din soia, tofu, peste bogat in omega-3.

 

 

3. Fara carbohidrati

Dieta scazuta in carbohidrati este mai eficienta decat dieta scazuta in grasimi pentru a reduce nivelul colesterolului. Acesta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani de la Institutul National de Sanatate, in urma unui studiu de doi ani.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 07/02/2017