Cum sa slabesti sanatos? Daca intrebarea asta te macina in ultima vreme afla ca nu esti singurul/a. Multi dintre cei care au acumulat kilograme in plus pentru ca nu s-au abtinut de la mancare, ajung la un moment dat intr-un punct in care isi pun intrebarea si cauta un raspuns cat mai bun la intrebarea cum sa slabesti. Dupa ce observa ca hainele preferate nu-i mai incap atunci isi spun ca este de ajuns si incep sa fie interesati de ce ar putea face pentru a scapa de surplusul de greutate. Intrebarea pe care si-o pun este ce dieta ar trebui sa adopte pentru a ajunge la greutatea visata. Iata o colectie de diete din diferite tari ale lumii, ca raspund la intrebarea cum sa slabesti. O poti adopta pe cea care crezi ca ti se potriveste, potrivit sfaturilor nutritionistilor de la Reader’s Digest’s.
Cum sa slabesti ca in Marea Britanie
Daca intri intr-un McDonald’s din Londra vei fi uimit de faptul ca fata/baiatul din spatele tejghelei nu te va intreba daca vrei un meniu mare. S-a renunntat la aceasta varianta dupa ce au observat ca nu reprezinta decat 0,1% din vanzari. Britanicii prefera portiile mai mici, poate si din cauza faptului ca Anglia a avut mult de suferit in cel de-al doilea razboi mondial cand s-au obisnuit sa rationalizeze mult mancarea.
Cum sa slabesti ca in Brazilia
Carnavalul din Rio nu este singurul obicei prietenos cu corpul. Brazilienii nu se ingrasa intrucat consuma acest fel de mancare traditional la aproape fiecare masa. Iar un studiu realizat de catre jurnalul Obesity Research a scos la iveala ca o dieta bazata pe orez si fasole scade riscul de obezitate. Acest lucru se explica prin faptul ca cele doua produse au un continut redus in grasimi, insa sunt bogate in fibre ceea ce stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Acest lucru inseamna ca o dieta bogata in orez si fasole este egala cu un corp pregatit pentru plaja.
Citeste si: Dieta 50+. Cum sa slabesti sanatos
Consuma musli precum elvetienii
Musli este facut din fructe, nuci, alune, ovaz – produse care si-a castigat o reputatie buna din punctul de vedere al sanatatii si a controlului greutatii. Musli a fost dezvoltat de un specialist elvetian cu mai bine de 100 de ani in urma pentru ca pacientii din spitale sa se bucure de un mic dejun sanatos si de o masa de seara usoara. Fibrele din musli incetinesc digestia ceea ce inseamna ca te vei simti satul o perioada mai lunga de timp. Atentie totusi la continutul de zahar: acesta poate varia intre 2 si 14g per portie.
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta