6 conceptii gresite despre sucurile naturale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 conceptii gresite despre sucurile naturale

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 conceptii gresite despre sucurile naturale

Sucurile proaspete au devenit foarte populare incepand cu anii ’50. Acum, sa-ti fac suc natural, in propria casa, este ceva natural. In plus, nu e bar in care sa nu poti consuma sucuri preparate pe loc.

Sucurile naturale proaspete au o multime de beneficii. Iti dau energie, au calitati nutritive deosebie, contribuie la acumularea de fitochimicale bune pentru organism, ajuta la pierderea in greutate, la detoxifiere, imbunatatesc sistemul imunitar.

Iata cateva conceptii gresite despre sucurile naturale.

 

1. Cand iti faci suc, se pierd fibrele

Sucul natural de fructe si legume contine fibre, in mod special fibre solubile care ajuta la diminuarea colesterolului si imbunatatirea tranzitului intestinal. Sucul natural de fructe ajuta sistemul digestiv sa absoarba repede nutrientii de calitate, generand o crestere a nivelului de energie.

 

2. Nu e bine sa amesteci fructele si legumele cand faci suc

Nu exista nicio dovada stiintifica in acest sens. Este adevarat, totusi, ca unii oameni au probleme in a combina diverse fructe si legume, cauzandu-le gaze. Daca te numeri printre ei, este indicat sa eviti amestecarea fructelor cu legume intr-un suc. In rest, poti face orice combinatie ti-o permit papilele tale gustative si… stomacul.

 

3. Nu poti congela sucul natural

Sucul de fructe se poate pastra la congelator. Doar ca se pierd anumite elemente nutritionale si enzime. Insa este mai bine sa-l pastrezi la congelator, decat sa-l lasi sa se iroseasca atunci cand nu il bei. De asemenea, poti tine la congelator sucuri de legume, pe care se le folosesti apoi in supe sau sosuri. In plus, poti transforma in “acadele” sucul de fructe si legume pentru zilele calduroase de vara.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/11/2013