Shop
Ultimele 100 de articole

5 mituri demontate despre cofeina

17 octombrie 2019, , Vizualizări:
mituri demontate despre cofeina

Indiferent ca esti iubitor al cafelei sau, dimpotriva, ai scos aceasta bautura din dieta ta sentimentele pe care la straneste sunt destul de puternice. Intre restrictiile impuse de unele biserici si propriile dorinte de a renunta la cafea, exista o multime de oameni care nu concep sa inceapa ziua fara ea. Despre cafea s-au spus/scris o multime de lucruri, unele adevarate altele putin probabile.

Iata 5 mituri demontate despre cofeina.

1. Cofeina este deshidratanta

Da, cafeina are un oarecare efect diuretic, insa nu trebuie uitat faptul ca, de obicei, este consumata in cafea sau ceai. Iar apa din aceste bauturi cofeinizate anuleaza efectul deshidratant al cofeinei. Iar un studiu realizat in 2014 a sugerat ca bautorii de cafea sunt mai rezistenti la efectele deshidratante.

2. Cafeaua fara cofeina nu-ti ofera un surplus de energie

Potrivit unor teste facute pe 36 de cesti de cafea decofeinizata in bauturi s-au descoperit in jur de 20 miligrame de cofeina, mult mai putin decat o o cana obisnuita de cafea, insa nu este total lipsita de aceasta substanta. Acest lucru inseamnata ca, cu o oarecare aproximatie, 10 cesti de cafea decofeinizata echivaleaza cu doua cesti de cafea normala.

3. Cofeina te poate trezi dupa o betie

Din cele mai vechi timpuri, dusurile reci si cofeina au fost folosite pentru a-i trezi pe cei care au consumat prea mult alcool. Insa efectele folosirii cofeinei in acest caz nu sunt pe masura asteptarilor. In 2009 s-au studiat efectele cofeinei pe cobaii ametiti in prealabil cu alcool. Animalele „trezite” cu cofeina era mai alerte decat cele carora nu li se daduse aceasta substanta, insa aveau mai multe probleme cu orientarea decat soarecii care nu fusesera „bauti”. Ceea ce inseamna ca dupa o noapte cu alcool din plin nu trebuie sa crezi ca 1-2 cesti de cafea te vor pune pe picioare imediat ce ai ajuns la birou.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax