5 ingrediente PERICULOASE pe care le mancam zilnic fara sa stim
4. Insecte, rozatoare si viermi
Cu siguranta n-ai manca asa ceva de buna voie. Insa potrivit FDA (Autoritatea Americana pentru Autorizarea Alimentelor si Medicamentelor) sunt permise “defecte naturale”: adica o cantitate mica de insect, rozatoare si viermi. De exemplu, in 100 g de ciocolata sunt permise 60 de fragmente de insecte si un fir de par de rozatoare. Iar in 250 ml de suc de citrice poate fi o larva.
5. Lemn
Desigur, avem ustensile de bucatarie din lemn, masa si scaune din lemn, insa nu la ele ne referim acum. Ci la un aditiv extras din pulpa de lemn – celuloza. Aceasta este folosita pentru a “ingrosa” diverse alimente in procesul de fabricatie, facandu-se astfel economie la uleiuri si faina. Nu s-a descoperit pana acum vreun efect negativ al celulozei asupra sanatatii.
© Dannyphoto80 | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images
Citeste continuarea: 1 2