Iaurtul
Iaurtul potoleste rapid senzatia de foame chiar daca e consumat in cantitati mici. Este hranitor, are substante nutritive ce sunt absorbite rapid in organism datorita enzimelor si fermentilor pe care ii contine. Iaurtul te ajuta foarte mult indeosebi seara, dupa ora 19, daca vrei sa iti mentii silueta si sa nu mai mananci nimic dupa aceasta ora, dar foamea nu iti da pace. Mananca un iaurt fragmentat in portii mici, din cand in cand, pe durata serii si te vei culca cu multumirea ca ai reusit sa stai departe de masa de seara, inamicul siluetei.
Apa plata cu lamaie
Chiar daca nu concurezi cu manechinele, nu strica sa bei des peste zi un pahar de apa plata in care pui lamaie proaspat stoarsa. Un asemenea pahar cu 10 minute inainte de masa face minuni. Taie senzatia de foame si iti permite sa mananci rational si nu impinsa de la spate de pofta si foame. Apa cu lamaie este foarte buna si pentru beneficiile pe care lamaia le aduce organismului nostru. Mai multe despre lamaie si ce iti aduce ea bun poti afla in articolul nostru “Ce nu stiai despre lamai”.
Chiar si aceste alimente trebuie consumate tot cu moderatie si echilibru, evident. Nu vom abuza de oua fierte de multe ori pe zi sau de un snop de banane mancate din doua in doua ore, alaturi de o buna portie de orez, doar – doar scapam de foame. Foamea se mai elimina si prin autoeducarea mintii. Specialistii in nutritie spun ca oamenii interpreteaza deseori gresit senzatia de foame ca fiind un semnal ca trebuie sa isi hraneasca din nou corpul. Gresit! Nutritionistii afirma ca senzatia de foame este semnalul pe care corpul il transmite cand arde din propriile rezerve de grasime si energie si deci, slabesti. Iar noi, in loc sa ne bucuram ca ne este foame si, deci, in acele momente slabim, ne grabim sa ne potolim foamea cu o noua portie de hrana, nu mereu sanatoasa.
Aceste alimente de mai sus, consumate in cantitati rezonabile (un ou pe zi sau o banana sau un iaurt seara sau o farfurie de orez brun impartit de-a lungul zilei) iti vor fi de un real folos in restabilirea echilibrului tau propriu de functionare.
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2