Când vine vorba despre gătit toată lumea are sfaturi. Unele mai bune, altele mai puţin bune. Fiecare are propriile metode, iar miturile despre ce face pastele nelipicioase sau cum se găteşte cel mai bine carnea de porc sunt care mai de care.
Iată o listă de 3 mituri despre gătit foarte des întâlnite, combătute pe cranked.com.
Mitul 1. Uleiul pus în apă face să nu se lipească pastele când le fierbi
Cui nu-i plac pastele? Foarte multă lume le consumă şi foarte multă lume le găteşte. Plus că nici nu e complicat: fierbi apă, arunci pastele şi, la o adică, torni puţin ulei ca să nu se lipească între ele. Rău faci! La lecţiile de chimie de prin şcoala generală am aflat cu toţii că apa şi uleiul nu se prea iubesc, deci nu le prea influenţează. Pe lângă faptul că oricum se vor lipi între ele dacă le fiebi prea mult, pastele fierte cu ulei nu vor mai absorbi corespunzător sosul pregătit pentru ele. Şi ar fi păcat de întreaga muncă pentru prepararea lor.
Citeste si: 7 metode simple de gatit pe care trebuie sa le stii ca sa fii sanatos
Mitul 2. Alcoolul se evaporă când îl găteşti
Indiferent că vorbim de un fel principal sau de un desert, când se adaugă alcool, preparatele devin absolut savuroase. Şi cum nimeni nu s-a îmbătat până acum mâncând sos cu votcă, ne place să spunem că alcoolul se evaporă la gătire. Oare? E drept, un sâmbure de adevăr există. Însă, indiferent de modul de gătire, aproximativ 85% din alcool rămâne în respectivul preparat. Chiar dacă se adaugă apă, alcoolul din mâncare încă dăunează sănătăţii. Pentru a fi sigur că elimini toate efectele negative ale alcoolului, ai grijă să găteşti orice preparat de la 3 ore în sus.
Nu rata nici: Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit. Cum să le folosești în funcție de ce gătesti
Mitul 3. Pâinea se învecheşte din cauza lipsei de umiditate
Sandwich-ul este una dintre marile descoperiri ale umanităţii, iar pâinea este cel mai credincios soldat din armata sandwich-urilor. Pâinea suportă orice, de la carne la brânzeturi şi de la unt la jeleuri. Pâinea este “plicul” ideal cu care mâncarea este “expediată” în gură. Şi ce poate fi mai neplăcut pentru un sandwich decât o felie de pâine uscată. Mai mult ca sigur te gândeşti că n-ai împachetat bine sau ai lăsat pâinea la soare, pierzându-şi astfel preţioasa moliciune. Greşit! Când se învecheşte, pâinea nu şi-a pierdut din umiditate. Ba, dimpotrivă! Când are parte de prea multă umiditate, amidonul începe să se descompună, se cristalizează, iar pâinea devine dură şi crocantă.
Te mai poate interesa si: Retete mancare. 13 retete rapide si delicioase pentru intreaga familie
Imagine de Pexels de la Pixabay