Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit. Cum să le folosești în funcție de ce gătesti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit. Cum să le folosești în funcție de ce gătesti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit. Cum să le folosești în funcție de ce gătesti
Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cooking-1667844_1920

Aţi citit cu siguranţă o mulţime de lucruri despre uleiurile sănătoase, ştiţi ce proprietăţi are fiecare în parte, care este cel mai savuros şi cel mai sănătos. O problemă apare însă la întrebarea care este cel mai sănătos ulei pentru gătit.

Pentru sosuri crude

Uleiul de măsline extravirgin (obţinut din prima presă a măslinelor) este ideal pentru prepararea sosurilor crude. Uleiul extravirgin este pur şi mult mai aromat decât celelalte variante de ulei de măsline. Urmăriţi ca eticheta produselor să conţină termeni precum “primă presă” sau “presare la rece”.

Pentru sote

Uleiul de măsline şi uleiul de susan conţin grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru inimă care rezistă gătirii la temperaturi foarte înalte, dar şi temperaturi medii. În plus, uleiul de sunan aduce şi o savoare aparte.

Citeste si: Uleiuri esentiale. Ce si cum sa folosesti pentru a-ti vindeca organismul

Pentru grill şi prăjit

La prăjit sunt indicate uleiurile cu grăsimi polinesaturate, aşa cum sunt uleiul de canola sau cel de seminţe de struguri. Un alt avantaj este că nu scot fum.

Pentru dressing-ul salatelor

La salate se pot folosi la fel de bine uleiul de măsline extravirgin precum şi alte tipuri. Însă n-ar fi rău să încercaţi şi uleiul din seminţe de in. Este bogat în acizi graşi omega-3 şi aduce beneficii similare consumului de peşte. Aşa că, atunci când preparaţi un vinaigrette amintiţi-vă de uleiul din seminţe de in.

Te mai poate interesa si: 7 uleiuri miraculoase care iti transforma look-ul in 7 zile. Numarul 3 e senzational!

Imagine de Alexandra ❤️A life without animals is not worth living❤️ de la Pixabay

Data articol: 20/10/2022