Cuvintele de pe ambalaje reprezinta, practic, contractul dintre tine si firma producatoare. In baza celor scrise pe etichete, tu decizi daca pui sau nu in cos, ca sa duci acasa, produsul respectiv.
Iata o lista cu cele mai de temut cuvinte, care ar trebui sa te faca sa te gandesti de doua ori inainte de a le cumpara.
1. Aroma
Atat aromele naturale, cat si cele artificiale sunt facute in laborator. Doar ca aromele naturale sunt izolate din surse naturale, in timp ce aromele artificiale nu sunt obtinute din aceleasi surse. Aromele naturale de nuca de cocos sau cele de capsuni, care-ti palc atat de mult, sunt obtinute mai ieftin prin procedee chimice de laborator, din proteina bacteriana naturala. Gustos, nu-i asa?
2. Concentrate de fructe
Uitati-va la procentul de zahar atunci cand vine vorba despre concentrate de fructe. Dar nu uitati ca si un suc care se pretinde 100% natural poate avea concentrat cu adaos de zahar, plus ca poate fi preparat din fructe de foarte slaba calitate.
3. Piure
Piureurile care se recomanda ca fiind 100% din pulpa, pot fi tratate si imbunatatite cu arome naturale sau identic naturale, coloranti si alti adjuvanti. Cititi cu atentie procentele pe eticheta!
4. Nectar
Stim ca acest cuvant te duce cu gandul la gradinile Edenului, dar nectarul e doar un termen pentru un suc diluat si tratat cu multe alte imbunatatiri, care vin din zona laboratoarelor: piure concentrat, apa si zahar adaugat.
5. Tartinabil
Cuvantul in sine trebuie sa te faca sa intelegi ca nimic din ce are calitatea aceasta nu poate fi natural. Ce e usor tartinabil nu are cum sa fie natural, e clar ca produsul e ajutat chimic ca sa aiba aceasta calitate. Untul natural, de exemplu, e greu tartinabil.
6. Sursa de fibre
Daca nu arata a sursa de fibra, nici nu are cum sa fie. Produsele care sunt pompate cu polidextroza si inulina nu sunt surse reale de fibre. Consuma legume si fructe adevarate, daca vrei sa fii sigur ca ai consumat fibre.
Citeste continuarea: 1 2