10 sfaturi alimentare pentru a reduce riscul de cancer de prostata - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 sfaturi alimentare pentru a reduce riscul de cancer de prostata

cancer de prostata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tomatoes-1993695
Credit foto: Pixabay.com

6. Culoarea rosie la fructe si legume arata ca sunt benefice

Licopenul este substanta sanatoasa care da culoarea rosie fructelor si legumelor. Consumul ei a fost asociat cu un risca scazut de cancer.

7. Consuma mai putine grasimi saturate

Grasimile saturate din produsele animale sustin aparitia cancerului. Deci sunt de evitat produsele lactate grase, carnea grasa, mancarea procesata si produsele care contin ulei de cocos sau palmier.

8. Mananca mai putine grasimi si mai multe fructe si legume

Barbatii care consuma multe grasimi si putine fructe si legume se confrunta cu un risc sporit de cancer de prostata. Legumele in general au un rol de protectie.

Nu rata nici: Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata

9. Consuma produse bogate in seleniu

Barbatii cu nivel ridicat de seleniu in sange au cu 50% mai putine sanse sa ajunga la un stadiu avansat de cancer de prostata decat cei cu nivel scazut. Cercetatorii sustin ca  seleniul incetineste cresterea tumorii determinand autodistrugerea celulelor canceroase si actionand ca un antioxidant pentru cele sanatoase. El se gaseste de obcei in produsele cu nivel proteic ridicat: fructe de mare, carne slaba, cereale integrale, alune si legume.

10. Limitati produsele conservate sau cu conservanti

Un studiu recent a aratat ca alimentele conservate – mai ales muraturile, produsele fermentate din soia, pestele sarat si carnea conservata – au fost asociate cu un risc marit de cancer de prostata.

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/11/2022