10 cauze neasteptate ale bolilor cardiace si tensiunii arteriale ridicate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 cauze neasteptate ale bolilor cardiace si tensiunii arteriale ridicate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 10 cauze neasteptate ale bolilor cardiace si tensiunii arteriale ridicate
cauze neasteptate ale bolilor cardiace
Credit foto: Depositphotos.com

Adesea alimentatia nepotrivita, lipsa miscarii, supraponderalitatea si anumite gene pot fi raspunzatoare pentru cresterea tensiunii arteriale. Insa adevaratele motive pentru aceste disfunctii sunt: datoriile, partenerii cicalitori, copiii rasfatati, prieteni nerecunoscatori sau rudele care iti mananca sufletul.

Nu este de negat faptul ca problemele cu tensiunea au predispozitie genotipica si fenotipica, dar multe din cauzele des intalnite si invocate de doctori se pare ca incep sa isi piarda din importanta in fata altor factori negativi din vietile noastre de zi cu zi. Iata care sunt considerate drept cauze care favorizeaza, declanseaza si mentin problemele de hipertensiune arteriala sau bolile de inima:

Datoriile

Daca ai avut vreodata vreo datorie, stii cum iti tresare inima cand cel caruia ii esti indatorat te suna, mai ales proprietarii care iti fac viata amara doar pentru ca le-ai inchiriat casa.

Partenerii cicalitori

Daca ai avut candva in viata ta un barbat sau o femeie care te cicalea continuu, ai simtit pe pielea ta ca iti afecteaza pulsul si iti ridica tensiunea mai rau decat colesterolul.

Citeste si: Bolile de inima: Totul despre problemele cardio-vasculare

Adolescenti rebeli

Cand esti parinte de adolescent neascultator, esti mereu ingrijorat si stai cu inima cat un purice: ce a mai facut copilul tau si de data asta?

Soferi nepriceputi

Cand ti-e lumea mai draga si te relaxezi pentru un moment in traficul haotic, sigur vei da peste un sofer care incurca tot si ridica tensiunea participantilor la trafic.

Politicienii

Singurul rol si scop al lor este sa isi apere si sa isi urmareasca interesele proprii in detrimentul oamenilor de rand, cum esti si tu.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/11/2022