6. Oua
Ouale au capatat o reputatie proasta in ultima vreme, insa ele sunt o sursa importanta de proteine si vitamina D.
7. Unt de migdale
Daca nu obisnuiesti sa mananci lactate si oua, atunci ar trebui sa-ti indrepti atentia spre o alta sursa importanta de proteine si grasimi mononesaturate – untul de migdale. Il poti combina cu o banana sau un mar. Untul de arahide este la fel de bun, doar ca e putin mai gras si poate crea probleme celor care au alergie.
8 . Pepene
Atat pepenele verde, cat si cel galben se pot transforma intr-un mic dejun sanatos. Pepenele rosu hidrateaza si ajuta la digestie, iar pepenele galben contine vitaminele C si A. In plus, nu contin calorii.
9. Seminte de in
Presara cateva seminte de in in smoothie-uri sau bolul cu cereale, iar micul tau dejun se va transforma intr-o mina de aur: fibre, acizi grasi omega-3.
10. Afine
Proaspete sau congelate, afinele sunt bogate in antioxidanti cu multiple proprietati. Afinele imbunatatesc memoria, capacitatile motorii, metabolismul si regleaza tensiunea arteriala. Unde mai pui ca au si putine calorii, asa ca le poti adauga in bolul cu cereale fara sa te ingrijorezi prea tare cu privire la talie.
Citeste continuarea: 1 2