Data viitoare cand mai iesi pe usa spre birou fara sa fi mancat nimic, aminteste-ti cat de rau este sa ramai fara benzina in mijlocul intersectiei. In plus, daca nu mananci micul dejun vei avea tendinta de a consuma mai multe alimente nesanatoase la masa de pranz si de seara, ceea ce contribuie la cresterea in greutate.
Iata 10 alimente pe care nu ai voie sa le ratezi la micul dejun. Programeaza-ti saptamanal un meniu care sa le cuprinda. Astfel vei manca sanatos si variat.
1. Fulgi de ovaz
Fulgii de ovaz contin fibre care dimineaza colesterolul, sunt bogati in acizi grasi omega-3, acid folic si potasiu. Evita produsele cu diverse arome adaugate pentru ca au mult zahar. Poti da gust, in schimb, terciului cu miere, fructe si nuci.
2. Iaurt grecesc
Cremos si gustos, iaurtul grecesc este bogat in calciu si proteine (aproape de doua ori mai multe proteine decat iaurtul normal). Alege varianta simpla, in care poti adauga fructe dupa preferinte.
3. Germeni de grau
Doua linguri de germeni de grau inseamna 15% din doza zilnica recomandata (DZR) de vitamina E si 10% din DZR de acid folic. Poti incorpora germenii de grau in toate felurile de mic dejun (cerale, iaurt, smoothie).
4. Grapefruit
Vrei sa slabesti? Nutritionistii spun ca daca mananci jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa poti scapa mai usor de kilogramele in plus, gratie proprietatilor de ardere rapida a grasimilor. In plus, are un efect benefic asupra glicemiei si a nivelului de insulina, la care se adauga si propritatile antioxidante.
5. Banane
O banana la micul dejun poate fi o sursa excelenta de carbohidrati, care iti vor mentine senzatia de satietate mai multa vreme. Pe langa nivelul ridicat de potasiu, bananele mai contin si electroliti care ajuta corpul sa echilibreze tensiunea arteriala.
Citeste continuarea: 1 2