5 sfaturi sa fii calm indiferent ce ti se intampla in viata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 sfaturi sa fii calm indiferent ce ti se intampla in viata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 5 sfaturi sa fii calm indiferent ce ti se intampla in viata
sfaturi sa fii calm

In lumea agitata in care traim este aproape imposibil sa-ti mentii calmul. Cu toate acestea, sunt oameni care reusesc sa se descurce in conditii de stres maxim. Care este secretul lor?

Iata 5 sfaturi sa fii calm indiferent ce ti se intampla in viata.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

1. Citeste carti despre stres

Nu ocoli cartile semnate Dale Carnegie sau Louise Hay. Acestea iti vor arata o noua cale, iti vor deschide noi orizonturi. Asa vei descoperi ca sunt adevaruri foarte simple in viata, vei invata sa te descoperi si sa ai rabdare si respect pentru toata lumea. Nu in cele din urma, vei invata sa fii mai rezistent la stres.

2. Grijile nu-ti rezolva problemele

Crezi ca daca iti faci griji, situatia se va schimba. Stii bine ca nu. Problemele vor ramane aceleasi, in schimb, iti vei intensifica emotiile negative si iti vei epuiza energia. Cu cat petreci mai putin timp facandu-ti griji, cu atat vei avea mai mult timp ca sa actionezi pentru rezolvarea problemei. Actionand, vei putea sa-ti controlezi mai usor fricile si anxietatile, decat stand.

Citeste si: Cum sa fii un parinte calm si sa ai un copil cuminte. Ce sa-ti spui cand esti nervos

3. Indiferenta este cel mai bun remediu

In viata apar multiple probleme. Atunci cand nu ai idee cum sa le rezolvi, incearca sa faci o selectie. Depinde rezolvarea unei probleme de tine? Daca nu, lasa indiferenta sa isi faca loc. Te va proteja de griji, pentru ca nu te vei mai gandi la problema respective. Indiferenta nu este apanajul oamenilor iresponsabili, ci a oamenilor intelepti. Nu mai pierzi timp pretios gandindu-te la rezolvarea unei probleme care nu depinde de tine.

4. Nu intra in conflicte cu persoane toxice

Nu trebuie sa dovedesti nimic, cu atat mai mult unor persoane toxice. Vei consuma inutil energie si nervi cu oameni pe care, oricum, nu ii placi. Daca trebuie sa lucrezi cu astfel de oameni, incearca sa-ti indeplinesti sarcinile si sa iti pastrezi indiferenta fata de aceste persoane. Daca la inceput iti va fi mai greu, cu timpul te vei obisnui.

5. Gandeste optimist

Oamenii care se concentreaza numai pe lucruri negative nu isi vor gasi niciodata linistea. Optimismul este un sentiment puternic, poate vindeca si te poate elibera de oamenii enervanti.

Nu rata nici: Cum sa fii un parinte calm cand copiii o iau razna. Ghid in 5 pasi

Imagine de Pexels de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,
Data articol: 21/07/2021