Shop
Ultimele 100 de articole

Se reduc restrictiile. Ce este permis din 15 mai

13 mai 2021, , Vizualizări:
Se ridica restrictiile - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - coronavirus-4947340_1920

Actualizare 13 mai 2021

Vesti bune pentru romani! Incepand din 15 mai 2021 se elimina o serie de restrictii. Astfel, masca nu mai este obligatorii in aer liber. Exceptie fac locurile aglomerate, pietele si gargurile. De asemenea, se va renunta la carantina de noapte. Anuntul a fost facut de catre presedintele Klaus Iohannis, joi, 13 mai 2021.

Totodata, de la 1 iunie, se pot organiza nunti, botezuri si mese festive cu un numar redus de participanti. Daca, insa, organizatorul garanteaza ca toate persoanele participante sunt vaccinate, aceasta restrictive nu mai este valabila.

„Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul. Relaxarile sunt conditionate de evolutia pandemiei si gradul de vaccinare. Daca vrem mai multa relaxare trebuie sa respectam masurile in vigoare si sa ne vaccinam”, a spus seful statului.

Noile tinte de vaccinare convenite sunt: la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane.

Masuri de relaxare din 15 mai

Masuri de relaxare din 1 iunie:

„Daca vrem mai multa relaxare, trebuie sa respectam masurile care raman in vigoare si trebuie sa ne vaccinam. Asa de simplu este”, a mentionat Iohannis.

Ce se intampla cu scolile

„In ceea ce priveste functionarea scolilor, pastram normele care tin de rata de incidenta. E previzibil ca majoritatea localitatilor sa intre in scenariul verde si majoritatea elevilor se vor intoarce fizic in scoli. Deci la scoli se aplica normele de pana acum. E foarte probabil ca anul scolar sa se incheie cu toti elevii in scoala si e foarte de dorit sa se incheie cu majoritatea romanilor vaccinati”, a mai spus seful statului.

Actualizare 26 aprilie 2021

Comitetul pentru situatii de urgenta Bucuresti a hotarat luni ridicarea unor restrictii in Capitala. Astfel, incepand de marti, 27 aprilie 2021, ora 0:00, se renunta la carantina de noapte in weekend.

Rata de infectare in Bucuresti  a ajuns la 3,46 la mia de locuitori. Ca urmare, nu se vor mai aplica restricitiile potrivit carora in zilele de vineri, sambata si duminica, circulatia era restrectionata de la ora 20:00, iar magazinele erau inchise de la ora 18:00.

Te mai poate interesa si: NOUL MODEL declaratie pe proprie raspundere situatie de urgenta

O alta veste buna: se redeschid si salile de fitness!

Totusi, ramane valabila carantina pe timpul noptii intre orele 22:00 si 5:00, iar magazinele vor fi deschise pana la ora 21:00. De asemenea, restaurantele, cinematografele, salile de spectacole, cluburile si barurile vor ramane inchise pana cand rata de infectare va scadea sub 3 la mia de locuitori. Atunci

Conform Comitetului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti se mai permite:

De asemenea, masca este obligatorie pentru toate persoanele peste 5 ani, in toate spatiile publice.

De aici poti descarca NOUL model de ADEVERINTA ANGAJATOR situatie de urgenta

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.