Shop
Ultimele 100 de articole

NOUL MODEL declaratie pe proprie raspundere situatie de urgenta. Actualizare joi 25 martie 2021. Descarca de AICI!

26 martie 2020, , Vizualizări:
NOUL MODEL declaratie pe proprie raspundere

Actualizare 25 martie 2021.

Noul model al declaratiei pe proprie raspundere pentru vineri-duminica, ora 20:00 este aici!

NOUL MODEL al declaratiei pe proprie raspundere pentru luni-joi dupa ora 22:00 poate fi DESCARCAT de aici

Care sunt restrictiile anuntate de autoritati, cand incepe carantina de noapte, cand se inchid magazinele – afla AICI!

——

Actualizare 26 martie, ora 14:00: Grupul de comunicare strategica a anuntat, joi, ca a fost schimbata declarația pe propria raspundere pentru parasirea domiciliului in timpul carantinei totale. Românii trebuie să completeze acum noi formulare. În plus, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

“Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție”, transmite grupul de comunicare strategică din cadrul MAI.

Stirea initiala

De duminica, 22 martie 2020, ora 22:00, au intrat in vigoare o parte dintre prevederile Ordonantei militare 2. Acestea prevad inchiderea mall-urilor, interzicerea intrarii pe teritoriul Romaniei a cetatenilor straini. De luni, 23 martie 2020, ora 22:00, se incepe aplicarea celorlalte prevederi, printre care si restrangerea dreptului de a iesi din casa in intervalul 22:00 – 6:00.

Declaratie pe proprie raspundere pentru a iesi din casa noaptea

Cei care parasesc domiciliul pe timpul noptii trebuie sa completeze o declaratie pe proprie raspundere in care sa mentioneze motivul iesirii. Grupul de Comunicare Strategica a transmis duminica MODELUL declaratiei pe proprie raspundere referitoare la circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei.

FOARTE IMPORTANT! Autoritatile spun ca persoanele care nu au imprimanta si nu pot lista documentul, il pot completa integral olograf (scris de mana), cu conditia sa fie preluate toate elementele prevazute in modelul declaratiei pus la dispozitie de autoritati.

Declaratia pe proprie raspundere completata se va afla in posesia persoanei care efectueaza deplasarea, impreuna cu documentul de identitate, si va fi pusa la dispozitia reprezentantilor Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale la momentul legitimarii persoanei, a precizat Grupul de Comunicare Strategica.

De asemenea, reprezentantii Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale pot efectua fotografirea documentelor (declaratie pe proprie raspundere si act de identitate) la momentul legitimarii persoanei.

Model ADEVERINTA ANGAJATOR situatie de urgenta. SANCTIUNI pentru cei care nu au aceste 3 DOCUMENTE!

Ce prevede ordonanta militara cu privire la circulatia pe timpul zilei

Conform prevederilor ordonantei, cetatenilor li se recomanda sa nu paraseasca locuinta in timpul zilei decat pentru aprovizionare curenta sau pentru deplasarea la serviciu, in situatia in care nu pot lucra de la domiciliu. De luni, cetatenii nu mai au voie sa umble in grupuri formate din mai mult de 3 persoane. NU este nevoie de declarative pentru a iesi din casa pe timpul zilei. Persoanele aceleiasi familii care locuiesc in aceeasi casa pot iesi impreuna, chiar daca depasesc numarul de 3.

Circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numai cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19 (adica pastrarea unei distante de cel putin 1,5-2m de alte persoane si evitarea contactului direct cu acestea) precum si evitarea formarii oricarui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se intelege alaturarea unui numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreuna.

In intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:
a) deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice”

NOUL MODEL al declaratiei pe proprie raspundere poate fi DESCARCAT de aici

Imagine de Vektor Kunst de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.