Unele fructe, deşi sunt extrem de sănătoase, pot avea o acţiune dăunătoare asupra dinţilor. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, câteva exemple de astfel de alimente. „În principiu, dinţii sunt organe cu structuri foarte stabile şi rezistente la agresiuni de orice fel. Totuşi, alimentele, stagnând pe suprafaţa lor, pot avea acţiune cariogenă, mai ales dacă sunt lipicioase/ aderente şi bogate în carbohidraţi”, a explicat Corina
Zugravu.
Unele dintre fructele care pot ataca dinţii sunt bananele, pepenele galben sau mango. La acestea se adaugă fructele acre, bogate în acizi organici. „Un exemplu la îndemână sunt bananele: dulci şi lipicioase. Similar este şi mango sau pepenele galben. Să nu uităm că toate fructele sunt bogate în carbohidraţi ce pot fi fermentaţi de flora din gură, transformându-se în acizi care pot ulterior să atace smalţul şi să provoace carii. În plus, şi fructele mai acre, bogate în acizi organici, se pot dovedi agresive pentru dinţi”, a precizat nutriţionistul.
Citeşte articolul întreg, pe: www.rtv.net
Pe aceeasi tema mai poti citi si:
Dinti frumosi, copii sanatosi!
Vrei sa stai departe de cabinetul stomatologic? 10 alimente pentru sanatatea dintilor
Cum trebuie sa facem igiena dintilor copiilor nostri
Cum ingrijesti dintii copilului si il scapi de frica de dentist