Shop
Ultimele 100 de articole

De ce curge sange din nas

19 mai 2019, , Vizualizări:
De ce curge sange din nas

Zgaraierea nasului

Lovirile, zgaraieturile accidentale ale nasului pot cauza inceperea sangerarii.

Cum sa opresti sangerarea acasa:

Asaza-te pe un scaun si lasa-ti capul in fata. Cu degetele, strange-ti narile si tine-le asa timp de cel putin 10 minute. In tot acest timp respira pe gura.

Pune-ti gheata pe nas. Aceasta contracta vasele de sange si reduce fluxul sanguin.

Cand trebuie sa apelezi la ajutor de specialitate

Desi cele mai multe sangerari din nas pot fi rezolvate acasa, in unele cazuri necesita asistenta medicala. Kevin Campbell, medic cardiolog, a declarat: „Sangerarile nazale, rareori, iti pun viata in pericol. Numai in anumite situatii, ca de exemplu cand iei medicamente pentru subtierea sangelui, sangerarile nazale necesita ajutor de specialitate”.

Totodata, daca iti curge sange din nas de mai multe ori pe saptamana, ar trebui sa vorbesti cu medicul de familie. „Daca sangerarile sunt recurente – indiferent ca iei medicamente sau nu – ar trebui sa mergi la doctorul de familie”, a punctat Dr. Campbell. El a adaugat ca aceste sangerari frecvente pot indica alte probleme mai grave de sanatate.

„Daca sangerarea nu se opreste dupa cateva minute sau tu nu poti apasa pe nas, ar trebui sa mergi la camera de garda dintr-un spital”, a incheiat Dr. Campbell.

Sursa: everydayhealth.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.