Ce sa faci cand ai febra. Cum sa scapi de febra rapid - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci cand ai febra. Cum sa scapi de febra rapid

Ce sa faci cand ai febra. cum sa scapi de febra rapid - sfatulparintilor. ro - pixabay_com - fever-3063126_1920

In mod normal temperatura corpului fluctueaza de-a lungul zilei, cu cel mai scazut nivel in jurul orei 4 dimineata si cu cel mai inalt in jurul orei 18 (presupunand ca subiectul are un ritm nictemeral normal cu somn pe parcursul noptii si veghe ziua).

De accea, o temperatura orala de 37,2 grade Celsius ar putea fi considerata febra dimineata, dar nu si seara. O temperatura orala de 37,5 grade Celsius dupa-amiaza sau seara nu trebuie considerata febra. Temperatura normala a corpului poate varia cu pana la 0,6 grade Celsius de la un individ la altul sau de la o zi la alta.

De asemenea, atunci cand mananci sau cand faci sport, temperatura creste. Pornind de la premisa de mai sus, un om care are 38 grade Celsius la un moment dat dupa un efort sau intr-o zi caniculara considera ca are febra. Gresit! Nu are in acest context; depinde de valoarea temperaturii sale in diverse momente ale zilei. In schimb, daca temperatura creste de 39,2 grade Celsius, suna medicul. Iar daca e mai mare de 40 de grade, mergi direct la Urgente!

Nu rata nici: Cum tratezi febra la copii. Ghid util pentru părinţi

Presupunand ca febra este usoara si nu necesita neaparat interventia medicului. Nu uita, vorbim de o temperatura intre 38 si 38,9. Orice temperatura aflata in afara acestui interval inseamna fie ca esti sanatos, fie ca esti foarte bolnav.

Ce sa faci cand ai febra. Iata doi pasi care vor contribui la scaderea rapida a temperaturii corpului:

1. Mananca mai putin. Daca mananci iti cresti temperatura corpului. Consuma supe, sucuri naturale si apa. In acest fel te hidratezi si te “hranesti” cu un cocktail de vitamine.

2. Transpira. Infasoara-te intr-o patura nu foarte groasa si culca-te. In timp ce tragi un pui de somn vei transpira. Pe langa faptul ca, prin odihna, iti ajuti corpul sa lupte cu virusul, transpiratia iti va scadea temperatura corpului.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/10/2021