5 semne evidente ca trebuie sa scapi de hainele vechi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 semne evidente ca trebuie sa scapi de hainele vechi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 5 semne evidente ca trebuie sa scapi de hainele vechi
sa scapi de hainele vechi - sfatulparintilor.ro - store-1338629_1920

Acum ca se apropie vara, n-ar fi rau sa iti reinnoiesti si garderoba. Daca ai sifonierul plin de haine, ar trebui sa incepi sa faci o selectie: pe care nu le mai porti, pe care nu le mai placi, care s-au deteriorat.

Desi poate ai dat chiar si o avere pe haine, iata 5 semne evidente ca e timpul sa scapi de ele si sa faci loc pentru altele noi.

1. Sunt deteriorate

Hainele pe care le ai trebuie sa te faca sa te simti bine. Daca hainele din sifonier au o pata care nu iese cu nimic, sunt rupte si nu se mai pot repara, sau au intrat prea mult la apa, iata tot atatea motive sa nu le mai pastrezi.

2. Le-ai purtat un an intreg sau deloc

Daca ai obiecte vestimentare pe care le-ai purtat aproape tot timpul, un an intreg, e cazul sa le arunci. Cu siguranta sunt “obosite”. De asemenea, daca ai haine pe care nu le-ai imbracat deloc in ultimele 12 luni, cu siguranta nu o vei face de-aici incolo. Asa ca poti scapa linistita de ele.

Citeste si: Semnificatia desenelor de pe etichetele hainelor. Tu le cunosti?

3. Nu se mai potrivesc cu stilul tau

Oamenii se schimba si este clar ca anumite haine nu li se mai potrivesc. Daca ai haine de club, dar nu mai obisnuiesti sa frecventezi astfel de locuri, e clar ca nu mai ai nevoie nici de acel tip de haine. De asemenea, daca ti-ai schimbat jobul sau orasul in care stai, este foarte posibil ca anumite haine sa nu se mai potriveasca noului stil. Scoate-le din sifonier si lasa loc pentru altele noi, mult mai potrivite pentrul noul “TU”.

4. Prea multe haine la fel

Presupunand ca ai 10 perechi de jeansi negri, cu siguranta vei supravietui cu doar trei perechi. Scapa de hainele la fel si cumpara in locul lor altele pe care sa le poti combina cu ceea ce ai pastrat.

Nu rata nici: Cum sa previi ingalbenirea hainelor. 7 trucuri simple sa pastrezi lucrurile albe ALBE

5. Nu te mai incap

Oamenii se schimba, corpul se schimba. Cand hainele nu ti se mai potrivesc pe trup, nu le mai pastra. Pana ajungi sa fii cum erai candva este foarte posibil sa treaca moda sau sa nu-ti mai placa. Nu mai pastra in sifonier hainele mai vechi de trei ani care nu te mai incap.

Ce sa faci cu hainele vechi

“Aruncarea” hainelor vechi nu inseamna ca trebuie sa le pui, pur si simplu, in cosul de gunoi. Le poti dona sau le poti pune la vanzare in magazinele de tip consignatie. Sau poti face schimb cu prietenele.

Image by Q K from Pixabay

Data articol: 16/05/2022