12 obiceiuri bizare de Craciun. Unde se imbodobeste bananul si ce pariuri se pun in Suedia - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 obiceiuri bizare de Craciun. Unde se imbodobeste bananul si ce pariuri se pun in Suedia

obiceiuri bizare de Craciun - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - father-christmas-1149928_1920

Amintirea de Craciun

In noaptea de Ajun, familiile din Finlanda merg la mormintele stramosilor unde duc lumanari aprinse in memoria celor decedati. Chiar si cei care nu au rude ingropate in apropiere merg la cel mai aproape cimitir pentru a depune lumanari in onoarea celor apropiati lor, care au disparut dintre cei vii si se odihnesc in alte morminte. Tocmai de aceea, in Finlanda, in Ajun cimitirele sunt luminate.

De asemenea, pe mese sunt lasate bucate, iar membrii familiilor dorm pe jos lasand paturile goale, asfel incat mortii care ii viziteaza sa aiba o masa buna si un loc in care sa se odihneasca.

Craciun pe role (Venezuela)

In capitala tarii, Caracas, in noaptea de Ajun, inainte de a se baga in pat copiii isi leaga de degetul mare al piciorului un siret al carui capat este lasat sa atarne afara, pe fereastra. Partea amuzanta este ca in dimineata zilei Nasterii Domnul strazile sunt inchise pentru masini (pana la ora 8:00 a.m.) pentru cei care vor sa ajunga la Biserica pe role.

Lasa capra sa traiasca pana dupa Craciun (Suedia)

In 1866, o statuie ce reprezinta o capra de 13 metri a fost ridicata in piata orasului Gavle. In noaptea de Ajun, la 12 p.m., monumentul a fost incendiat. An de an, statuia era ridicata, iar vandalii incercau sa-i dea foc. Pana in 2011, capra a fost mistuita de flacari de 25 de ori. Incendierea caprei din Gavle s-a intamplat de atatea ori incat acum casele de pariuri de ofera cote pentru supravietuirea statuii.

Un Craciun cu paienjeni (Ucraina)

In loc de ornamente si beteala, brazii de Craciun in Ucraina sunt acoperiti cu paienjeni artificiali si panzele lor. Potrivit folclorului local, a fost odata o femeie saraca ce nu isi permitea sa-si decoreze bradul de Craciun. Insa in dimineata urmatoare copiii ei s-au trezit si au vazut ca pomul lor era acoperit cu panje de paianjen, iar in clipa in care prima raza de lumina a zilei de Craciun le-a atins panzele s-au transformat in aur si argint, iar familia amarata n-a mai fost niciodata nevoita sa traiasca de azi pe maine. Tocmai de aceea, ucrainienii cred ca aduce noroc sa vada o panza de paianjen in dimineata de Craciun.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 18/12/2021