10 ponturi ca sa ridici rapid nivelul energiei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 ponturi ca sa ridici rapid nivelul energiei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 ponturi ca sa ridici rapid nivelul energiei
ponturi ca sa ridici rapid nivelul energiei
Credit foto: Depositphotos.com

Te-ai saturat sa fii tot timpul obosit? Afla cum poti sa-ti ridici instant nivelul energiei, punand in practica niste ponturi mai mult decat simple, recomandate de Sheknows.com.

1. Uita de stres

Stresul cronic si anxietatea nu numai ca te slabesc din punct de vedere fizic, insa iti afecteaza si creierul. Cand esti coplesit de griji, inima bate mai puternic, tensiunea arteriala creste, iar corpul isi pierde din energie. Elibereaza-ti mintea facand miscare, scriind un jurnal, practicand diverse activitati care te deconecteaza. Incearca sa elimini factorii de stres sau, cel putin, sa le reduci intensitatea.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa

2. Afla cauza oboselii

Este foarte posibil ca toata aceasta oboseala sa aiba o cauza medicala. Cere sfatul medicului si fa-ti cateva analize care sa certifice daca nu cumva ai probleme cu anemia, hipotiroidia, sindromul oboselii cronice sau alte boli care iti “mananca” energia. Daca lipsa energiei are o cauza medicala, urmeaza indeaproape sfaturile medicului.

3. Modifica-ti rutina

Daca esti captiv intr-o rutina care iti secatuieste nivelul energiei, incearca sa o schimbi, astfel incat sa te bucuri de noile provocari ale vietii. Poate ca nu-ti poti schimba locuinta, job-ul sau scoala, insa iti poti schimba preocuparile, astfel incat mintea ta sa se confrunte in fiecare zi cu ceva nou. Cauta, de exemplu, retete noi si sa nu mai gatesti aceleasi feluri pe care le faceai pana acum.

Citeste si: Cum sa cresti rapid nivelul energiei. Nici cafeaua nu-si face atat de repede efectul!

4. Dormi

Este evident ca lipsa somnului contribuie decisiv la scaderea nivelului de energie. Schimba-ti rutina astfel incat sa poti dormi suficient de mult si incearca sa limitezi numarul noptilor pierdute. Cu cat dormi mai putin, cu atat accentuezi starea de epuizare care iti poate pune sanatatea in pericol.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/03/2023