Dupa 100 ani, eveniment RAR pe cer. In sir indian 6 astre! Ce inseamna pentru viata ta? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dupa 100 ani, eveniment RAR pe cer. In sir indian 6 astre! Ce inseamna pentru viata ta?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Dupa 100 ani, eveniment RAR pe cer. In sir indian 6 astre! Ce inseamna pentru viata ta?
eveniment RAR pe cer

Cerul noptii de 24 iunie 2022 va gazdui un eveniment rar. Cu 40 de minute inainte de rasaritul soarelui, 5 planete plus Luna vor fi vizibile cu ochiul liber, aliniate perfect, asemenea ratustelor pe lac. Potrivit astronomului Gary Seronik, o asemenea parada planetara a mai avut loc acum 100 de ani, iar urmatoarea va fi in anul 2040. Mercur, Venus, Luna, Marte, Jupiter si Saturn vor fi aliniate perfect, in adevarata lor ordine incepand de la Soare. Toate cele 5 planete s-au mai aliniat o data pe cer in aceeasi ordine acum 18 ani ani. Dar, de data aceasta, li se alatura si Luna.

Semnificatii astrologice

Desi conjunctiile sunt destul de comune in astrologie, un astfel de aliniament de 5 planete este o raritate. Mercur, Venus, Jupiter si Saturn reprezinta, in ordine, comunicarea, dragostea impulsul, abundenta, disciplina si respectul. Unindu-si fortele, aceste planete aduc claritate si ne invita sa ne ocupam de acele dezechilibre astfel incat sa ne aliniem cu propriile noastre intentii.

Te mai poate interesa: 4 zodii care au NOROC in viata. Te numeri printre ele?

Cum se pot vedea cele 6 astre

Nu e nevoie de binoclu pentru a vedea aceasta procesiune mistica a planetelor, dar va trebui sa setezi alarma. Caci, pentru o mai buna vizibilitate, va trebui sa te trezesti cu 40 de minute inainte de rasaritul Soarelui. Mercur va fi cel mai dificil de observat deoarece este prea apropiat de Soare.

In emisfera nordica, va trebui sa privesti spre est/sud-est. Aplicatii precum Google Sky te pot ghida.

“Planetele se apropie adesea una de cealalta si se indeparteaza, dar aceasta este o aliniere amuzanta. Este un fel de tur al sistemului solar pe care il poti face gratuit”,  a declarat Michelle Thaller, astronom la NASA.

Thaller a precizat ca alinierea planetara, desi rara, nu prezinta niciun pericol pentru oamenii de pe Pamant. Doar ca atractia gravitationala de la toate planetele poate influenta mareele pe Pamant. Cea mai mare influenta o are Venus, desi nu se compara cu forta de atractie a Lunii. In ceea ce priveste navele aflate in spatiu, Thaller a spus ca pot simti forte extrem de mici, pe masura ce gravitatia de pe planete le atrage.

sursa: bustle.com, farmersalmanac.com, npr.org

foto: depositphotos.com

Data articol: 23/06/2022