odiana, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 3 din 6
Ultimele

odiana

Salata orientala cu ou

O salata revigoranta, satioasa, usor de preparat si nu in ultimul rand economicoasa. Este ideala iarna.

Ingrediente: 

5/6 cartofi

5/6 castraveti acri

50 ml ulei de masline

2 linguri otet

23 februarie 2011

Salata de ghebe cu usturoi

Servim cu mare placere acesta salata alturi de o friptura, sau cand este post, alaturi de cartofi prajiti.

Ingrediente :

600 gr ghebe proaspete

20 gr. ulei de masline

23 februarie 2011

Cartofi la cuptor cu rozmarin

 

Avem nevoie de:

2 kg de cartofi albi

rozmarin uscat

sare

piper alb

ulei de masline

19 februarie 2011

Ciorbita de vacuta

Ingrediente: 700 g piept de vita fara os, 2 cepe, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 4 cartofi, 1/2 cutie de rosii decojite, sare, 1 legatura patrunjel proaspat, 2 oua pentru dres ciorbita, 700 ml bors.

19 februarie 2011

Gogosi pudrate cu zahar

Ingrediente:
600 g faina
30 g drojdie
200ml lapte cald
80 g zahar
3 oua
30 ml ulei, sare
vanilie 1 pliculet
coaja rasa de la o lamaie

19 februarie 2011

Fagure cu finetti

Ingrediente:
6 oua
13 linguri ulei
13 zahar
13 lapte
1 lingurita amoniac
2 cani faina
esenta, zahar vanilat, putina sare

18 februarie 2011

Salata de boeuf

Ingrediente:
500 g carne de vita,
500 g cartofi,
3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
1 borcan mare de mazare,
1 telina mica,
castraveciori si gogosari acri,
patrunjel verde,
maioneza,
masline,
albus de ou fiert,
mustar.

18 februarie 2011

Bors din carne de porc

 

Ingrediente

800 g carne de porc cu os,
2 morcovi,
1 telina mica,
3 cepe,
2 cartofi,
3 linguri pasta de tomate,
700 ml bors,
1 legatura de patrunjel sau/si 1 legatura de leustean,
sare.

18 februarie 2011

Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente blat :

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/4 pachet praf de copt

18 februarie 2011

Cozonaci cu nuca

Ingrediente:

Aluatul: 1 kg faina, 50 g drojdie, 6 oua, 250-300 g zahar, 3-4 linguri ulei, 1 pahar unt sau margarina topita, 1/2 l lapte, 1 lingurita rom, 1 lingurita rasa sare, 1/2 baton vanilie, coaja de lamiie sau de portocala, 2 bucati zahar pentru presa

18 februarie 2011

Sarmalute din carne de porc

Ingrediente :

1,5 kg varza acra

1 kg carne de porc tocata

100 gr. Orez

100 ml apa

2 cepe mari

boabe de piper

1 lingurita piper macinat

3 foi de dafin 

1 legatura de marar

2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa

sare

bulion cateva linguri

cateva rosii decojite

ulei

 o cana de bors

18 februarie 2011

Ficatei in vin alb

 

Ingrediente

500 gr ficatei de pui
1 ceapa
2 catei usturoi
3 linguri ulei masline
1 pahar vin alb

sare, piper

18 februarie 2011

Ceafa de porc si carnaciori la gratar

Ingrediente: 1 kg ceafa de porc, 1/2 kg de carnaciori, piper, sare, putin ulei.

18 februarie 2011

Salata a la Russe

Ingrediente:
cartofi fierti, morcovii fierti, telina fiarta, mazare, gogosari, maioneza, mustar, piper, patrunjel verde, sare.

18 februarie 2011

Prajitura cu ciocolata si nuca

Ingrediente

225 g zahar,
125 g ciocolata,
90 g unt,
2 oua,
90 g faina,
50 g nuca/alune/fistic (ce preferati)

18 februarie 2011

Clatite cu dulceata de capsune

Ingrediente:

300 ml lapte,
două lingurite de zahar,
două oua,
100 g faina,
sare,
dulceata de capsune

18 februarie 2011

Frigarui la gratar

Sotul meu nu le refuza niciodata, ca le pregatesc in casa sau afara la un picnic, frigaruile sunt printre preferatele lui.

Ingrediente :
2 piepti de pui taiati cuburi
3 ardei grasi: rosu, verde, galben
300 g ciuperci micute

300 g bacon
7-8 rosii potrivite sau 1/2 kg rosii cherry

18 februarie 2011

Oua umplute si felii de castravete cu somon fume

Acest gen de platou este potrivit pentru orice ocazie prin care vrei sarbatoresti un anume eveniment placut din viata dvs. sigur va fi foarte apreciat. la mine asa s-a intamplat. 🙂

18 februarie 2011

File pangasius la cuptor cu cartofi

Ingrediente:

1-2 kg cartofi

ulei

6 bucati de file pangasius

condimente peste

sare, piper.

17 februarie 2011

Bulz ardelenesc cu branza de burduf

 

Ingrediente:

300 g malai, 1 l apa, sare dupa gust, 500 g brinza de burduf, 50 g unt.

17 februarie 2011