crinutz, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 4 din 6
Ultimele

crinutz

fericirea copiilor de sarbatori

fa-i cadou de sarbatori copilului tau o ora intr-un spatiu de joaca special amenajat din malluri.veti vedea fericirea din ochi si asta cu doar 8 lei

30 decembrie 2010

Salata de vinete

1 kg de vinete,

2 oua,

100 ml ulei,

2 cepe verzi de la care folosim partea alba sau o ceapa mica daca nu avem ceapa verde

o lingurita mustar

 sare,

 

Se toaca marunt  2 cepe verzi mici,

30 decembrie 2010

Moda de Revelion

Revelionul se apropie cu pasi grabiti, iar tu trebuie sa fii pregatita pentru aceasta petrecere de pomina. Orienteaza-te in tendintele acestui sezon: rochii cu talie inalta cu paiete, accesorii metalice, genti plic, pantofi din piele si accesorii indraznet colorate. Revelionul

30 decembrie 2010

Petrecerea de Revelion

Anul acesta mi-as dori mult sa petrec la un restaurant cu prietenii,sa ne distram ,sa dansam o sarba,doua,trei…deocamdata niciun plan nu a prins contur asa ca ma gandesc ca il vom petrece acasa.asta din mai multe motive:ca avem un bebe

28 decembrie 2010

Ficatei cu bacon

Pentru masa de Revelion voi  pregati si ficatei inveliti in bacon ce vor completa friptura de porc si pui la gratar

Ingrediente:

500 grame ficatei

250 grame bacon

sare,piper,usturoi 

28 decembrie 2010

Masa de Craciun

am avut o masa imbelsugata in aceasta zi mare a Craciunului.meniul a constat in: aperitiv: toba,lebar,sunculita,oua umplute,rosiiumplute cu branza,castraveti,vinete,cascaval,masline,chiftelute, piftie felul al doilea a constat in sarmalute cu mamaliguta ,smantana si ardei iute felul 3 ne-a linistit papilele gustative cu

26 decembrie 2010

Piftie de porc

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picoare de porc, o ceapa (50 g ), foi de dafin,5 – 6 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita rasa de sare .

Mod de preparare
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece .Se adauga piperul,foi de dafin, sarea si ceapa intreaga. Ca sa nu se tulbure, piftia se fierbe de la inceput la foc mic fara clocote, cu capacul tras putin deoparte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa  

26 decembrie 2010

Ciorba de porc

 

Ingrediente

 

1/2 kg piept de porc, 2 morcovi, 1/2 telina, 2 cepe, 2 cartofi, un ardei,o mana de orez,2 linguri  bulion, 1/2 l bors, sare, un ou,o lingura smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se pune carnea la foc in apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot ,se spumeaza. Se curata morcovii, telina ,ardeiul si ceapa si toaca-le marunt. Se curata si spala cartofii si apoi se taie in cuburi. Cand carnea

 

 

 

26 decembrie 2010

Cozonac cu nuca

pentru 10 cozonaci

Ingrediente

3.5 kg faina alba
1 lingura sare
200 gr zahar
1 l lapte caldut
4 galbenusuri + 4 oua intregi
150 gr unt (sau margarina)
200 ml ulei

26 decembrie 2010

pneumonie de sarbatori

Nu stiu ce sa mai zic dar nu mai pot de ghinionul care m-a lovit zilele acestea .chiar in ajun de craciun m-am trezit cu o tuse si febra.in scurt timp medicii mi-au spus ca am pneumonie.abia ma misc,mor de

26 decembrie 2010

SARBATORI FERICITE!

Sarbatoarea Craciunului,vreme de poveste cand toti suntem mai buni,mai darnici,mai iubitori,colindele strabune sa va astearna in suflet liniste si pace,iar fulgii de zapada sa va aminteasca de veselia copilariei. Anul Nou si urarile de bine sa va aduca prosperitatea. Sarbatori

23 decembrie 2010

Clatite delicioase

 Ingrediente :

– 300 ml iaurt( lapte acru sau sana)
 – doua ouă
 – patru-cinci linguri unt topit sau ulei
 – trei linguri zahăr
 – esenţă de vanilie
 – trei pahare făină
 – o jumătate pahar apă minerală
 – dulceaţă de visine 

18 decembrie 2010

Tort festiv

BLATUL

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

1 esenta de vanilie

 

 crema:

1 litru de frisca

5 galbenusuri

1 esenta de vanilie

banane si ananas(din compot)

16 decembrie 2010

Tort de fructe

Blatul: 10 oua,10 linguri zahar,10 linguri faina,1 plic praf de copt

albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand cate un galbenus.se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn,se adauga treptat faina peste care s-a adaugat praful de copt.se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 minute.

Crema : frisca lichida,o portocala si ananas din compot

Frisca lichida se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

15 decembrie 2010

fii Mos Craciun!

daca vrei sa fiti Mos Craciun pentru 5 frati va astept cu un vot aici.vor castiga jucarii si dulciuri http://www.facebook.com/pages/ziboro/173091726050662#!/pages/ziboro/173091726050662?v=app_7146470109 like sus http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=180381065306845&id=173091726050662 like la tache marian

12 decembrie 2010

Modele de aperitive

Va trimit cateva imagini cu aperitive pe care le-am servit invitatilor la mese festive:

12 decembrie 2010

Aperitiv special

Va trimit un model de aperitiv mai special cu care sigur veti incanta invitatii.ce-i drept nu prea este un meniu de criza dar nici foarte scump.o data in an se merita

– rulou de sunca presata cu cruditati

– cascaval

– tartina anchois

– rosii cu pasta de branza

–  rulada de pui

–  tartine cu somon fumme

– tartine cu icre rosii

– salam sibiu

10 decembrie 2010

bebelusul da piept cu lumea

BEBELUSUL DA PIEPT CU LUMEA Sunt o mamica tanara ,de 25 ani si am o fetita de 1 an.Intotdeauna am incercat sa deslusesc curiozitatile vietii si cea mai importanta a fost acceea a nasterii.Nasterea nu inseamna ca in curand voi

10 decembrie 2010

sufletul meu

  acesta este sufletul meu,fetita mea crina gabriela          

09 decembrie 2010

Tort de crema de zahar ars

 

Pentru crema:

1 litru de lapte
6 oua
6 linguri de zahar
Pentru caramelizat 6 linguri de zahar ( cu cat puneti mai mult cu atat rezulta mai mult sirop, deci blatul va fi mai insiropat)

Pentru blat ( blat normal de pandispan)

6 oua,o cana de zahar,o cana de faina

09 decembrie 2010