Semnificatia numelui Violeta, originile unui nume raspandit in toata lumea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Violeta, originile unui nume raspandit in toata lumea

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Violeta, originile unui nume raspandit in toata lumea
Semnificatia numelui Violeta

Semnificatia numelui Violeta are origini englezesti si rusesti si inseamna “floare”. In simbolistica florilor, acest nume inseamna pudoare si modestie.

Se spune ca numele Violeta vine de la culoarea “violet”, care este simbolul credintei si al cunoasterii. Numele Violeta este sarbatorit in credinta ortodoxa in Duminica Floriilor, o saptamana inainte Pastelui, alaturi de alte nume de flori si plante.

Citeste si: Semnificatia numelui Alexandra. Cum sunt fetele cu acest nume

Semnificatia numelui Violeta in alte limbi

Formele din alte limbi pentru numele Violeta sunt Viola, Violet, Violetta sau Violette. Acestea sunt numele comune ale fetelor, a caror popularitate variaza in functie de timp si tara.

Semnificatia numelui Violeta spune ca acest nume a fost, in mod traditional, un nume folosit in Anglia si in alte parti ale Marii Britanii, dar acum a trecut granitele, deoarece numele florilor pentru fete au devenit mai populare si in alte tari.

Acum, Violeta este un nume folosit in toata Europa. Semnificatia numelui Violeta se pare ca place parintilor din Marea Britanie, Romania, Bulgaria, Spania si Italia (forma “Violetta”).

Te mai paote interesa: Semnificatia numelui Carmen. Care sunt originile acestui nume si ce inseamna

Popularitatea numelui Violeta in Statele Unite ale Americii

Incepand cu 2018, numele Violeta a devenit tot mai popular. Ca si in cazul altor nume, popularitatea sa a variat dramatic in timp.

De asemenea, semnificatia numelui Violeta se pare ca a placut si in America. Numele Violeta sau Violet a fost al 88-lea nume de fete cel mai frecvent in 1900, coborand sub pozitia 1000 pana in 1960.

In 1990, numele a aparut din nou in top 1000 la pozitia 289 si a crescut ulterior in popularitate; a fost cel de-al 69-lea nume popular de fete din 2013.

Numele Violeta/ Violet a fost purtat de femei importante din toata lumea, printre care Violet Bonham Carter, Violet Florence Martin sau Violet Markham.

De asemenea, numele Violeta a aparut in carti, filme, emisiuni, muzica si spectacole celebre de pe Broadway.

Mai multe nume de fete, in ordine alfabetica, de la A la Z, gasesti aici!

Imagine de E. L Rose de la Pixabay

Data articol: 15/04/2022