Semnificatia numelui Victor in crestinism. De unde vine si cine l-a purtat - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Victor in crestinism. De unde vine si cine l-a purtat

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Victor in crestinism. De unde vine si cine l-a purtat
Semnificatia numelui Victor

Semnificatia numelui Victor vine din latina si inseamna „invingator, cuceritor”. Acest nume era un nume des intalnit printre primii crestini. Victor este unul dintre primele nume crestine, purtat (ca Vittorio) de mai multi sfinti si papi, simbolizand victoria lui Hristos asupra mortii.

Sfantul Mucenic Victor a trait in vremea imparatului roman Antonin si este cinstit de crestini ortodocsi pe 11 noiembrie.

A fost rar ca nume englezesc in Evul Mediu, dar a fost reinviat in secolul al XIX-lea. Un purtator de renume a fost scriitorul francez Victor Hugo (1802-1885), care a fost autorul „Hunchback of Notre Dame and Les Misérables”.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Catalin. Afla ce inseamna si de unde vine

Semnificatia numelui Victor in lume

Semnificatia numelui Victor place si a placut de-a lungul timpului multor parinti. Victor popular in Danemarca, Italia, Belgia, Marea Britanie si Spania. In Italia Victor este des intalnit sub foma de Vittorio.

Victor a capatat mult farmec in Regat in timpul reginei Victoria, unul dintre putinele nume de baieti popularizate de o versiune feminina.

Victor ne aduce aminte si de doctorul Victor Frankenstein care creeaza un monstru, de Victor Laszlo din Casablanca, dar si de scriitorul Victor Hugo.

Citeste si: Semnificatia numelui David. Vezi ce inseamna cel mai cunoscut nume din lume

Semnificatia numelui Victor – calitati si defecte

Semnificatia numelui Victor spune ca un baiet cu acest nume este o prezenta placuta si fermecatoare. Fara indoiala, Victor nu lasa pe cineva sa se simta indiferent.

Calm, bland si bine echilibrat, este important pentru el sa aduca fericire celor din jur. Mai mult, el vrea sa fie observant de toata lumea si, pentru a atinge aceste obiective, nu va ezita sa foloseasca cateva arme formidabile: un zambet, o favoare sau un viclesug.

Inclinarea sa naturala este spre frumusete si perfectiune.

Daca nu preia afacerea de familie, ceea ce se intampla adesea, domeniile de interes profesional ar putea fi de natura estetica. Ar putea sa fie stilist, make-up artist sau estetician.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de James Timothy Peters de la Pixabay

Data articol: 21/01/2021