Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Valentina. Vezi de unde vine si ce il caracterizeaza

21 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Valentina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - kids-1966202_1920

Valentina este o forma feminina a numelui roman Valentinus, care deriva din cuvantul latin „valens” care inseamna „sanatos, puternic”. Semnificatia numelui Valentina inca ii mai face pe parinti sa aleaga acest nume, desi este un nume vechi.

Numele Valentina se gaseste in limbile italiana, greaca, rusa, sarba, croata, macedoneana, slovena, romana, bulgara, portugheza si spaniola. Valentina este un succesor mai exotic si artistic al lui Valerie; o alegere draguta si recomandata.

Citeste si: Semnificatia numelui Ana, o alegere clasica cu atractie atemporala

Semnificatia numelui Valentina in America

Valentina a devenit cunoscuta in SUA in 1994 si creste in popularitate. Desigur, este unul dintre numele perfecte pentru bebelusii din februarie.

Numele Valentina a fost si este purtat de oameni importanti ai lumii, printre care Valentina Tereshkova, prima femeie din spatiu, si actrita Valentina Cortese. Actrita de origine mexicana Salma Hayek si Francois-Henri Pinault si-au numit fiica Valentina Paloma.

Semnificatia numelui Valentina – calitati si defecte

Motivata sa reuseasca, eficienta, plina de resurse, activa si curajoasa, Valentina este o personalitate puternica capabila sa gestioneze orice problema. Ea trebuie sa straluceasca, sa doreasca sa impresioneze si sa iubeasca atragand atentia asupra ei.

Semnificatia numelui Valentina spune ca femeile cu acest nume sunt originale si pot fi destul de trufase (sunt adesea influentate de semnul Leului). Valentina dispretuieste tot ceea ce este obisnuit si nu este facuta pentru roluri subordonate.

Delicata si feminina, apreciaza bijuteriile, hainele si accesoriile scumpe. Nerabdatoare si, de obicei, grabita, tinde sa fie lipsita de toleranta.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Elena, de unde vine si ce inseamna in mai multe tari

Semnificatia numelui Valentina – Cum este in copilarie

Ca fetite, ele pot fi incontrolabile si temperamentale. Fetele cu acest nume apreciaza momentele de singuratate, pace si liniste, pe care le pot petrece departe in gand, meditand sau cultivandu-si mintea.

In problemele inimii, Valentina o sa fie uneori dificila. Ea nu isi exprima cu usurinta sentimentele, este extrem de pretentioasa si selectiva. Cauta toata viata omul perfect pentru sufletul ei.

Vrei alte nume de fete? Peste 1000 de nume de fete de la A la Z gasesti aici!

Imagine de sobima de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.