Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Rebeca. De unde vine acest nume

24 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Rebeca - sfatulparintilor.ro - humphrey-muleba-lt5EX1CEHtU-unsplash

Semnificatia numelui Rebeca este speciala si desi este un nume vechi, tot mai multi parinti aleg sa-si boteze copilul asa.

Rebecca sau Rebeca (ebraica- Rivkah) este o denumire feminina provenita din limba ebraica. Numele provine de la verbul “rbq”, care inseamna „a lega ferm”. De asemenea, se spune ca numele Rebeca inseamna “frumusete captivanta” sau „a lega”, „sol”, “pamant”.

Rebecca apare in Biblia ebraica ca sotie a lui Isaac si mama lui Iacov si Esau. Numele Rebeca este numele unei fete de origine germana.

Acest nume a fost un nume des intalnit in anii ‘80 si ‘90.

Citeste si: Semnificatia numelui Elena, de unde vine si ce inseamna in mai multe tari

Semnificatia numelui Rebeca – calitati si defecte

Rebeca este o femei unica si naucitoare care pare destul de misterioasa. Posibil pentru ca este secretoasa sau pentru ca aspectul ei exterior contrasteaza puternic cu natura ei interioara. Este incredibil de fermecatoare si s-ar putea presupune cu usurinta ca este putin nestatornica, cand in realitate are sentimente profunde.

Cand ceva nu ii iese bine sau este provocata, Rebeca devine agresiva si te poate face sa suferi din cateva cuvinte. Se enerveaza repede si ii trece repede daca stii ce sa spui ca sa o calmezi.

Cand este fericita si viata ei arata bine, este capabila de cele mai nobile fapte, dezvaluindu-se cat este de fermecatoare, productiva si inteleapta. Mai mult decat atat, semnificatia numelui Rebeca spune ca ea este fascinata de orice lucru iesit din comun.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Cristina. Ce calitati are o fata cu acest nume

Semnificatia numelui Rebeca – cum arata copilaria ei

In copilarie, Rebeca ar putea sa fie o fetita plina de viata, spontana, curioasa sa descopere lumea. La scoala se va numara printre cei mai buni elevi. Ea va depune efort numai daca este sigura ca le va placea parintilor sau profesorului.

Parintii lor trebuie sa se asigure ca armonia predomina in casa familiei si sa le ofere multa incurajare, dragoste si afectiune.

Daca vrei sa vezi si alte nume de fete, gasesti aici peste 1000 de variante!

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.