Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Petra. Unul dintre cele mai iubite nume din lume

15 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Petra

Semnificatia numelui Petra vine din frumoasa Grecie si inseamna “piatra”. Petra este forma feminina a lui Petru, care deriva din cuvantul grecesc „πέτρα” care inseamna „piatra, stanca”. Este, de asemenea, un prenume comun in Germania, Romania, Serbia, Croatia, Ungaria, Finlanda, Suedia, Macedonia, Republica Ceha, Slovenia, Bulgaria si Slovacia.

De asemenea, un nume grecesc exotic, cu radacini slave, Petra este si o forma feminina relativ recenta a lui Peter.

Citeste si: Semnificatia numelui Elena, de unde vine si ce inseamna in mai multe tari

Semnificatia numelui Petra – In ce filme a aparut si cat este de raspandit

Semnificatia numelui Petra se pare ca a placut si place multor oameni fiind al doilea nume popular in Croatia si in Top 20 in Ungaria.

De asemenea, Petra s-a clasat in Top 1000 in Statele Unite ale Americii, in fiecare an, intre 1880 si 1951, ajungand la numarul maxim 493 in 1929.

Numele Petra a aparut si in doua filme clasice: “Zambetele unei nopti de vara” de Ingmar Bergman si in “The Bitter Tears of Petra von Kant” (1972).

Numele Petra este purtat si de un supermodel international, Petra Nemcova. Petra Němcová este supermodel, realizatoare de televiziune, autoare si filantroapa ceha. Ea este fondatoarea si presedinta Happy Hearts Fund.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Sara in toate colturile lumii

Semnificatia numelui Petra – Calitati si defecte

Semnificatia numelui Petra spune ca femeile care poarta acest nume sunt fermecatoare. Ele s-au nascutpentru a iubi si a aduce fericirea altora, pace, armonie si frumusete oriunde merg. Prezenta lor este extrem de linistitoare si are un efect calmant si echilibrant asupra celor din jur.

Capacitatile lor emotionale si imaginatia bogata sunt la fel de bine dezvoltate. Se intampla sa evadeaze intr-o lume a viselor salbatice si fanteziste pentru a fugi de realitate, care uneori poate fi dura. In copilarie, sunt fetite incantatoare care aduc multa fericire in viata parintilor.

Daca sunt supraprotejate, fetele cu numele Petra sunt capabile sa isi evite responsabilitatile.

Daca vrei sa vezi si alte nume de fete, gasesti aici peste 1000 de variante!

Photo by Singkham from Pexels

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.