Semnificatia numelui Iris. Ce spune mitologia greaca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Iris. Ce spune mitologia greaca

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Iris. Ce spune mitologia greaca
Semnificatia numelui Iris- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-2248703_1920

Semnificatia numelui Iris este atat de frumoasa si speciala incat, dupa ce citesti acest articol, numele Iris o sa fie principala varianta pentru fetita ta.

Mai intai afla ca Iris este numele unei fete de origine greaca care inseamna „curcubeu”.

In mitologia greaca, Iris era Zeita curcubeului, un mesager pentru Zeus si Hera care calarea curcubeul ca un pod multicolor din cer pe pamant.

In antichitate, Irisul era considerat un simbol al puterii si maretiei, cele trei segmente de petale reprezentand credinta, intelepciunea si vitejia. Aceasta imagine colorata a dus la denumirea florii si la partea colorata a ochiului.

Citeste si: Semnificatia numelui Cristina. Ce calitati are o fata cu acest nume

Iris, numele preferat pentru copiii vedetelor

Irisul este unul dintre numele de flori de la inceputul secolului trecut, care incepe treptat sa-si recapete atractia. Acum se afla printre numele la moda.

Mai multe vedete internationale au fost fermecate de semnificatia numelui Iris alegand sa-si numeasca fiicele asa. Law si Sadie Frost, Renee O’Connor si Judd Apatow si Leslie Mann au ales Iris pentru fiicele lor.

Acest minunat nume ne duce cu gandul si la prolificul romancier britanic Iris Murdoch. De asemenea, numele Iris este des auzit si in filme. Personajele numite Iris au fost jucate de Jodie Foster, Jane Fonda si Kate Winslet, iar Iris Chase este protagonistul din “The Blind Assassin”, de Margaret Atwood.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Georgiana. De unde vine acest nume

Semnificatia numelui Iris – calitati si defecte

Semnificatia numelui Iris spune ca fata care poarta acest nume este o femeie rafinata, putin aroganta, cu o prezenta puternica. Independenta si capabila sa mute muntii din lor, Iris are surse uriase de energie si, de obicei, nu se plange niciodata ca ceva este prea greu.

Mandra si putin ingamfata, Íris tanjeste dupa admiratia celorlalti si este oarecum preocupata de parerea lor despre ea. Uneori poate fi enervanta si hipersensibila. Idealista, ea cauta perfectiunea. In esenta, Iris este o visatoare.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Imagine de Оксана Козлова de la Pixabay

Data articol: 14/04/2022