Semnificatia numelui Ionut. Calitati si defecte ale persoanelor cu acest nume - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Ionut. Calitati si defecte ale persoanelor cu acest nume

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Ionut. Calitati si defecte ale persoanelor cu acest nume
Semnificatia numelui Ionut - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-4252022_1920
Credit foto: Imagine de csifferd de la Pixabay

Semnificatia numelui Ionut este aparte si tocmai din acest motiv multi parinti aleg acest nume pentru copil.

Numele Ionut este considerat ca fiind diminutivul asociat numelui Ion/Ioan si se bucura de popularitate in onomastica noastra. Crestinii ortodocsi sarbatoresc acest nume pe data de 7 ianuarie, zi rezervata celebrarii Soborului Sfantului Ioan Botezatorul, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Semnificatia numele Ionut este de origine romana si se spune ca inseamna “Dumnezeu este milostiv”. Ionut este un nume folosit in primul rand de parinti care iau in considerare numele copiilor pentru baieti.

Citeste si: Semnificatia numelui Cristian. Ce se spune despre cei care poarta acest nume

Semnificatia numelui Ionut – ce calitati si defecte are Ionut

Copilul cu numele Ionut are o personalitate puternica care ii confera multe ocazii sa se faca remarcat. Este activ, energic, dinamic, curajos si pasional in dragoste.

Se adapteaza usor in orice mediu si reuseste cu multa siguranta pe sine sa se faca ascultat de toti din jurul sau. Ideile sale trebuie sa fie auzite de toata lumea, cel putin asa crede el uneori. Cand isi propune ceva si nu reuseste, uneori devine viclean si recurge la actiuni imorale.

Provocarile de orice gen si dificultatile il stimuleaza, ca regula generala. El are un profund simt al dreptatii si uneori reactioneaza urat cand simte ca cineva este nedrept cu el sau cu cei dragi lui.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Catalin. Afla ce inseamna si de unde vine

Cum arata copilaria lui Ionut

Semnificatia numelui Ionut spune ca un baiat care poarta acest nume o sa fie mereu in centrul atentiei. Parintii se vor da peste cap sa ii faca mereu toate poftele. El niciodata nu va cere nimic, probabil din mandrie sau pentru simplul fapt ca nu este nevoit sa ceara.

In copilarie, Ionut este motivat, hotarat si un elev vedeta datorita naturii sale active. Va invata bine pentru ca nu vrea sa aiba o imagine proasta in fata profesorilor.

Alte peste 1000 de variante de nume de baieti, de la A la Z, gasesti aici.

Imagine de csifferd de la Pixabay

Data articol: 05/01/2023