Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Alina, vezi ce inseamna in mai multe tari

28 octombrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Alina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - grass-3430359_1920

Sa alegi numele perfect pentru copilul tau poate sa fie o sarcina extrem de dificila. Vrei sa sune bine, sa fie melodios si potrivit pentru puiul tau. Azi iti spunem care este semnificatia numelui Alina. Poate o sa-ti placa si il vei alege pentru fetita ta.

Alina se spune ca vine de la numele clasic Helen, bine cunoscut in Polonia si Rusia. Alina este auzit si in culturile celtice si germane, precum si in SUA.

Independenta si puternica, Alina este o fata libera si ambitioasa. Chiar daca stie unde merge, nu este clar unde a fost. Originea ei este discutabila, iar numele inseamna ceva diferit in diferite tari si culturi.

Te mai poate interesa: Nume de fete la moda in 2020. Ce nume de fete se poarta?

Semnificatia numelui Alina difera in mai multe tari

Numele Alina este popular printre tarile vorbitoare de limba germana si, ca atare, se spune ca este o forma contractata a numelui Adeline, care este un diminutiv al lui Adѐle – din limba germanica care inseamna si „nobil”.

Alina din Scotia este considerata o forma feminizata a barbatului Alistair (echivalentul gaelic al numelui grecesc Alexander care inseamna „aparator al barbatilor”).

In armeana, se spune ca numele Alina inseamna „purtator de lumina”.

In orice caz, toate aceste semnificatii au relativ aceeasi tema comuna – una a nobilimii, luminii si frumusetii. Nu este un nume comun in rândul natiunilor vorbitoare de limba engleza.

Aici gasesti Nume de fete ROMANESTI. Cele mai frumoase 150 de nume de fete din Romania, in ordine alfabetica

Mai degraba, numele Alina este clasat pe primul loc in Elvetia, Austria si Liechtenstein, precum si in multe natiuni slave, precum Rusia, Belarus, Slovenia, Bosnia si Hertegovina.

Numele Alina este, de asemenea, un nume popular in Kazahstan.

Alina este o alegere originala pentru americani. Alina este unica si diferita. Ea este speciala, gratioasa si eleganta. Ca „purtator de lumina” – aceasta minunatie iti va lumina viata.

Persoanele care poarta numele de Alina sunt curajoase, puternice, ambitioase, autoritare, muncitoare si uneori vulcanice.

Peste 1000 de variante de nume de fete gasesti aici.

Imagine de Rebecca Schönbrodt-Rühl de la Pixabay

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.