Cum sa recunosti semnele de meningita la copii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa recunosti semnele de meningita la copii

meningita la copii

Cum iti dai seama cat de grava este meningita la copii

Numai un medic iti poate spune acest lucru, deoarece simptomele de meningita virala si bacteriana sunt aproape aceleasi. Daca doctorul crede ca micutul tau are meningita, va face investigatii aprofundate. Probabil ca medicul va avea unele informatii in maximum doua ore de la control. Alte analize vor arata mai exact daca este vorba despre meningita si despre tipul acesteia (virala sau bacteriana). Astfel, un raport complet nu ar trebui sa dureze mai mult de 72 de ore, fiind gata in general in 24 – 48 de ore. Oricum, daca bebelusul tau este grav bolnav, medicul nu va astepta rezultatele analizelor, ci il va trata imediat.

Care este cel mai bun tratament pentru meningita la copii

In cazul in care este vorba despre o meningita virala, sistemul imunitar al copilului tau este probabil destul de puternic pentru a rezolva problema. Adesea, nu este necesar vreun tratament, desi uneori medicul iti va da o reteta, mai ales daca pacientul este un nou-nascut. Iti poti calma bebelusul la fel ca in cazul in care ar avea o gripa: lasa-l sa se odihneasca, da-i destule lichide, medicamente pentru durere si febra (dar numai daca asa iti spune medicul), dupa care tine-l in brate, leagana-l si canta-i usor. In unele cazuri, micutii trebuie sa stea internati in spital pentru cateva zile, pentru a fi monitorizati, mai ales daca sunt foarte mici.

In cazul meningitei bacteriene, doctorii inunda practic fluxul sanguin cu antibiotice. Adeseori, bebelusii stau si pana la doua saptamani in spital, cu perfuzii. Un astfel de tratament poate vindeca boala in 85% dintre cazuri, atat timp cat afectiunea a fost diagnosticata in mod corect inca din prima zi a aparitiei simptomelor. Acesta este si motivul pentru care este atat de important sa chemi medicul din timp.

Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: Baby Center.com

Photo by CDC from Pexels

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/05/2021