Shop
Ultimele 100 de articole

Apelul medicilor catre parinti: Nu tratati virozele cu antibiotice

30 ianuarie 2019, , Vizualizări:
febra la copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - ill-1932923_1920

Departamentul de Situatii de Urgenta (DSU) face un apel catre parinti. Autoritatile anunta ca sezonul virozelor respiratorii este in plina actiune si copiii sunt cei mai expusi imbolnavirii.
Specialistii atrag atentia ca aceste viroze nu pot fi tratate cu antibiotice. De asemenea, in cazul imbolnavirii, este foarte importanta ca parintii sa se prezinte la medicul pediatrul cu copiii pentru a primi tratament corespunzator.

“Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expusi îmbolnavirii. (…) Infectia de tract respirator superior sau raceala poate determina tuse, curgerea nasului, lacrimare în exces, durere în gât si febra. Medicatia antipiretica (care combate febra) poate reduce durerea si febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic si medicatia împotriva racelii nu ajuta”, informeaza Departamentul de Situatii de Urgenta, pe Facebook.De asemenea, autoritatea spune ca, de obicei, simptomele se amelioreaza în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva saptamâni.

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu