Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli

Tratarea diareei la bebelusi
Credit foto: Imagine de samuel Lee de la Pixabay

4. Iubire si atentie

In cazul in care bebelusul tau este iritat din cauza diareei, incearca sa-l mangai si sa-l alinti pe cat posibil, dar si sa-l mentii uscat. Fii blanda cu el si foloseste crema hidratanta cand ii schimbi scutecele, deoarece bebelusul are fesele sensibile si pielea se poate irita foarte usor, mai ales daca are diaree. Retine ca nu este indicat sa-i dai medicamente anti-diaree, decat daca au fost recomandate si prescrise de medic.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Cand sa chemi medicul

Cheama medicul imediat daca bebelusul e mai mic de trei luni si are diaree. Daca are peste 3 luni si sufera de diaree, suna doctorul in cazul in care situatia sa nu se imbunatateste dupa 24 de ore. Totodata, trebuie sa suni medicul daca bebelsuul are urmatoarele simptome:
– vomita de mai multe ori;
– da semne de deshidratare – are gura uscata, nu a mai urinat de peste sase ore sau daca plange fara lacrimi;
– prezinta sange in scaun;
– face febra – peste 38,3 grade Celsius daca are intre 3 si 6 luni; peste 39,4 grade Celsius daca a trecut de 6 luni.

Cum poti preveni diareea infectioasa

Cea mai buna protectie este spalarea frecventa pe maini, deoarece micro-organismele ce pot provoca diareea trec usor de pe maini in gura. De exemplu, daca pui mana pe un scutec murdar, poti transfera aceste microorganisme pe mana inainte de a-ti sterge bebelusul la gura. De asemenea, micutul tau poate face diaree infectioasa punandu-si degetelele in gura dupa ce a atins diferite jucarii sau alte obiecte ce au fost contaminate cu scaunul unui alt copil deja infectat.

Asadar, trebuie sa te speli pe maini cu grija pentru cel putin 15 secunde, cu sapun si apa calda, dupa ce ai atins scutecele sau ai fost la toaleta. Totodata, spala mainile micutului cat de des este posibil. Mai mult, asigura-te ca totul este igienic cand ii pregatesti mancarea – alimentele sunt bine spalate, iar vasele si ustensilele sunt curate.

Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de samuel Lee de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/07/2023