Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli
Tratarea diareei la bebelusi
Credit foto: Imagine de samuel Lee de la Pixabay

Cand e tratata corespunzator, diareea nu este o afectiune de care sa te alarmezi, insa lucrurile pot lua o turnura grava daca puiul tau devine deshidratat. Astfel, prima ta grija este sa te asiguri ca bebelusul primeste destule lichide. Iata care sunt pasii pe care sa ii urmezi ca sa-ti ajuti puiul sa se recupereze mai repede.

1. Hidratare


Daca diareea nu este insotita si de varsaturi, incearca sa ii dai micutului lapte praf sau lapte matern. In cazul in care bebelusul vomita laptele (si deci e in pericol de deshidratare, pentru ca nu poate bea fluide), trebuie sa suni medicul pediatru, care ti-ar putea sugera sa-i dai o solutie cu electroliti. Aceste solutii sunt disponibile in farmacii, iar bebelusii le accepta mai usor decat laptele atunci cand se simt rau. Un alt lucru de care sa tii seama este sa nu ii dai micutului suc – fluidele indulcite, care contin zahar, atrag apa in intestine si agraveaza diareea.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

2. Alimentatie


Daca puiul tau a trecut deja la alimentatia solida, continua sa il hranesti ca si pana acum. Nu e nevoie sa ii schimbi meniul in vreun fel, ba chiar e mai indicat sa respecti aceeasi dieta. Asta deoarece o alimentatie-standard sanatoasa va scurta perioada bolii, refacand rezervele de nutrienti esentiali de care organismul are nevoie ca sa lupte cu infectiile. Daca micutul refuza sa manance deocamdata, nu te ingrijora! Atat timp cat va fi hidratat, apetitul ii va reveni intr-o zi sau doua.

Citeste si: 9 cauze ale diareei la bebelusi

3. Probiotice


Ca sa-i linistesti burtica, poti incerca sa ii dai bebelusului iaurt cu probiotice. Studiile arata ca unele culturi de bacterii ce se gasesc in iaurt pot fi tolerate si reprezinta chiar o modalitate de a scurta durata si gravitatea diareei. Este vorba despre o cale simpla de a trata problema, in special daca micutul tau iubeste gustul iaurtului. Totusi, trebuie sa te asiguri ca iaurtul respectiv contine lactobacillus ori culturii vii de bacterii.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/07/2023