Esti atenta cu ce se joaca bebe? 7 lucruri din casa care ii pot face rau! - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Esti atenta cu ce se joaca bebe? 7 lucruri din casa care ii pot face rau!

cu ce se joaca bebe - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - child-3238427_1920

5. Monedele

Bebelusul tau va gasi cu certitudine monede prin casa, prin poseta sau prin alte locuri, dar nu-l lasa sa se joace cu ele. „Monedele reprezinta un pericol constant de inecare“, adauga Berkowitz.

6. Creioanele, stilourile sau pixurile

Cele mai multe markere si pixuri sunt non-toxice, dar copilasul se poate rani cu ele“, afirma Berkowitz. De asemenea, specialistii sustin ca micurii se pot ineca daca inghit capacele de la aceste obiecte. In plus, n-ai vrea sa-ti lasi micutul singur in camera, cu tot felul de markere colorate la indemana, mai ales daca tocmai ai zugravit peretii!

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

7. Servetelele umede

In timp ce bebelusul se afla pe masa de schimbat scutecele, el poate pune mana pe servetelele umede cu care il stergi de obicei si le poate baga in gura. Ai putea fi tentata sa-l lasi in pace – ar sta cuminte cat il schimbi – dar nu e indicat sa faci asta! De obicei, servetelele umede sunt non-toxice, dar Berkowitz afirma: „Nu e bine sa lasi micutul sa suga aceste servetele, deoarece ar putea inghiti substantele chimice existente in ele. Daca bebelusul rupe bucati din servetel, s-ar putea ineca in cazul in care le baga in gurita!“ Pentru a-i distrage atentia, tine la indemana o jucarie cat iti schimbi puiutul.

Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de Aaron Cabrera de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/07/2020