Esti atenta cu ce se joaca bebe? 7 lucruri din casa care ii pot face rau! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Esti atenta cu ce se joaca bebe? 7 lucruri din casa care ii pot face rau!

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Esti atenta cu ce se joaca bebe? 7 lucruri din casa care ii pot face rau!
cu ce se joaca bebe - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - child-3238427_1920

Cateodata e dificil sa fii non-stop cu ochii pe bebelus si sa-i supraveghezi fiecare miscare, mai ales cand trebuie sa-l iei cu tine ca sa-ti platesti facturile sau sa rezolvi alte comisioane, ori cand ai de lucru prin casa si ti-ar trebui macar 20 de minute de concentrare ca sa-ti termini treaba.

Cel mai bun mod sa castigi cateva clipe pentru tine e sa-i oferi lui o ocupatie – cu alte cuvinte, sa-i distragi atentie cu o jucarie noua sau orice altceva iti pica sub mana. Dar cat de sigur este sa faci asta? Iata ce spun expertii TheBump.com despre obiectele periculoase pentru bebelusi!

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

1. Cheile

Bebelusii sunt atrasi de lucrurile stralucitoare, precum si de sunetul scos de chei, insa dr. pediatru Jeffrey Berkowitz, din Texas, spune ca nu este indicat sa-l lasi sa se joace vreodata cu brelocul tau: „Cheile sunt facute din alama, care contine mici cantitati de plumb. In plus, acestea au colturi ce pot rani gura micutului.“ El recomanda, in schimb, sa-i distragi atentia cu niste chei din plastic, ca sa iti poti rezolva treburile pret de cateva minute.

2. Telecomanda

Micutii sunt foarte curiosi din fire, iar orice are butoane ii intriga, mai ales cand ii vad pe adulti folosind telecomenzile. „Dar ele nu sunt sigure pentru bebelusi, pentru ca in general sunt pline de bacterii, care pot fi periculoase daca sunt inghitite. Mai mult, ele au multe componente mici, ce pot reprezenta un pericol de inecare“, mai spune Berkowitz.

3. Tabletele

Academia Americana de Pediatrierecomanda ca micutii sub varsta de 2 ani sa nu fie expusi la ecrane, precum cele de la tablete, smart-phone sau televizoare. Bebelusii atat de mici nu pot intelege oricum continutul educational pe care il ofera aceste gadget-uri, iar specialistii spun ele le pot afecta vederea micutilor. Pe langa asta, se pot sparge usor, devenind periculoase.

4. Telefoanele mobile

Cand ti-ai curatat ultima oara telefonul mobil? Celularele sunt pline de bacterii, ca si telecomenzile sau tabletele, de altfel. „Exista multe sanse ca mobilul sa fie acoperit de bacterii sau virusuri, ce pot provoca boli grave“, spune Berkowitz. Totodata, celularele au parti mici ce pot fi inghitite de catre micuti, reprezentand si ele un risc de inecare. Mai bine ar fi sa-i cumperi bebelusului tau un celular de jucarie, din plastic.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/07/2020