Shop
Ultimele 100 de articole

Educatia incepe din primele luni de viata

12 ianuarie 2011, , Vizualizări:

Educatie in primele 12 luni de viata. Vi se pare ciudat? Ei bine, educatia incepe odata cu nasterea si inseamna dezvoltarea copilului din punct de vedere intelectual, dar si intelegerea nevoilor sugarului.

 

Iata cum puteti sa relationati, astfel incat bebelusului sa ii creati obiceiuri sanatoase:
1. Cand plange, ascultati-l cu atentie. Exista cel putin 4 tipuri de plans – plans de foame, plans de oboseala, plans de sete, plans de plictiseala. Observati cu atentie sunetele, pentru ca, daca ii dati raspunsul corect la semnalele pe care vi le transmite, ii creati un sentiment de siguranta si astfel se fundamenteaza increderea in sine a bebelusului.

2. Plimbati-l cat mai des. Nu lasati in grija exclusiva a bonei aceasta activitate. Bebelusii plimbati de catre parinti ajung sa fie mai sociabili, spun toate studiile.

3. Jucati-va impreuna pentru ca bebelusul va copiaza miscarile, mimica. Va invata astfel mai repede sa vorbeasca.

4. Aratati-i jucarii de diferite texturi. Senzatiile tactile diferite ii dezvolta creierul si deci capacitatea de a invata.

5. Lasati si alte persoane din familie sa aiba grija de bebe. Tata, bunicii, matusile care ii arata dragoste il ajuta sa inteleaga ca nu doar mama exista pe planeta aceasta. Astfel, il invatati sa devina independent. La 8 luni, copilul intelege ca mama lui nu ii apartine in exclusivitate, spun spihologii. Aceasta e varsta la care neaparat trebuie sa aveti si alte persoane in preajma celui mic in afara de dvs.

De la inceputul vietii, bebelusul vrea atentie. Ca sa fie bagati in seama, in ciuda varstei fragede, fac o multime de actiuni constiente. Din a doua luna puteti observa ca bebe musca sanul in timp ce e alaptat, mai tarziu isi arunca jucariile pe jos, ca sa faca zgomot. Toate inseamna “vreau atentie”. In acest  moment, jucati-va putin cu el, in loc sa va incruntati sau sa ridicati tonul. Ii aratati astfel si ca il iubiti, dar si ca trebuie sa aiba limite.

Sursa: www.imidoresccopii.ro

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.