Shop
Ultimele 100 de articole

Cum se taie unghiile bebelusului. Sfaturi practice pentru proaspetii parinti

11 aprilie 2021, , Vizualizări:
Cum se taie unghiile bebelusului

Cum se taie unghiile bebelusului? Cu grija, ar fi prima regula. Dar toti proaspetii parinti stiu ca nu e o operatiune usoara.

In primul rand, bebe se naste cu unghii mari si uneori ascutite. Asa ca din primele zile trebuie sa i le taiati, ca sa nu se zgarie.

Cel mai periculos este sa isi zgarie ochii.

In maternitatile de stat nu i se taie unghiile de catre personal, deci trebuie sa va descurcati singura. In bagajul pentru maternitate, luati si o forfecuta de unghii pentru bebe.

In plus, unghiile lui bebe cresc extrem de repede si e nevoie, in primele luni de viata, sa ii faceti manichiura la doua zile!

 

Cand puteti sa i le taiati optim?

Cel mai facil este sa ii taiati unghiile in timpul somnului profund (va dati seama dupa frecventa respiratiilor), pentru ca atunci nu simte nimic si nici nu trage mainile, astfel incat sa il puteti rani.

Te mai poate interesa: Cum faci baie bebelusului? Sfaturi practice

Cum se taie?

1. Alegeti o forfecuta de unghii cu varful bont, special conceputa pentru sugari si copiii mici.

2. Dupa ce o desigilati, o fierbeti timp de 10 minute, apoi o folositi pentru unghiutele sugarului.

3. Regula este urmatoarea: unghiile de la manute se taie rotund, iar cele de la picioare perfect drept, pentru a nu se incarna. Atentie ca cei mici fac rapid infectii la unghiute, daca nu le taiati corect!

4.Daca raniti putin bebelusul, nu ii puneti un pansament, pentru ca poate sa-l duca la gura si sa-l inghita. Doar opriti sangerarea cu un tampon steril.

Sunt unii parinti care rup cu dintii unghiile bebelusului. In felul acesta, e mai putin probabil sa-l raniti, dar nici nu vedeti ce faceti. In plus, nu e recomandat ca manutele lui sa intre in contact cu saliva dvs., asa ca mai bine ii taiati unghiutele cu o forfecuta destinata celor mici.

Citeste si Cum desfunzi corect nasul bebelusului.

Sursa: www.imidoresccopii.ro

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.