4. Ajuta-l sa eructeze
E adevarat ca, in general, la mesele din timpul noptii bebe e mai linistit si, deci, suge mai incet, fara graba, si nu inghite la fel de mult aer. S-ar putea chiar sa nu fie nevoie sa eructeze. Insa, atunci cand e totusi nevoie, e important sa stii ca nu e musai sa te ridici cu el din pat: tine-l intins la pieptul tau, cu capul si burtica lipite de tine, si mangaie-l sau loveste-l usor pe spate pana eructeaza.
5. Pozitia cea mai buna pentru alaptare: unghiul de 30 de grade
Multi bebelusi pot manca foarte bine si cand stau intinsi pe o parte, langa mamica, insa altii au de furca din cauza refluxului gastroesofagian (GERD) si se trezesc apoi cu colici (ele pot sa apara chiar si in timpul alaptarii). Cand hranesti un bebe cu GERD, gravitatia e aliatul tau.
In loc sa-l tii intins langa tine, pune sub el un prosop rulat sau un burete de spuma poliuretanica (ambele de dimensiuni ceva mai mari), ca sa il ridici in unghi de 30-45 de grade. Mentine-l in aceasta pozitie macar 30 de minute dupa alaptare, ca gravitatia sa-si faca treaba si sa-i goleasca burtica.
Nu rata nici: Plante medicinale interzise mamicilor care alapteaza
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: AskDrSears
Imagine de Larissa Sampaio de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025