4 metode inedite pentru a dezvolta creativitatea copilului tau - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 metode inedite pentru a dezvolta creativitatea copilului tau

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » 4 metode inedite pentru a dezvolta creativitatea copilului tau
metode pentru a dezvolta creativitatea - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - kids-2985782_1920

Desi multe persoane traiesc cu  impresia ca a fi un om creativ este o capacitate cu care te nasti,  studiile arata ca aceasta se poate dezvolta la copii prin  jocuri si jucarii creative. De aceea, este foarte important ca timpul pe care il petreci alaturi de copilul tau sa contina un program special care sa il dezvolte si inspre aceasta directie.

Un studiu care s-a facut pe cativa tineri pianisti a dezvaluit lucruri neasteptate. Cei care erau excelau acum  in domeniu nu erau cu nimic mai talentati, la o anumita varsta, decat cei care erau mediocri. Singura diferenta erau orele de munca dedicate intr-o saptamana. Aceiasi participanti au dezvaluit urmatoarele aspecte: la varsta de 10 ani cei care excelau s-au pregatit zilnic cu ore de pian, iar cei mediocri au mers doar de 2 ori pe saptamana. Asta inseamna ca, desi pot porni cu bagaje egale in ce priveste talentul lor si inclinatia catre muzica, pana la urma ceea ce face diferenta este perseverenta si munca. Asadar, creativitatea necesita sa fie intretinuta prin exercitiu pentru a fi performanta.

Da-i ocazia sa-si aleaga singur domeniul

Creativitatea nu se limiteaza doar la anumite domenii cum ar fi muzica sau desenul. Daca fiul sau fiica ta nu are inclinatie sau dorinta spre aceste domenii, nu te ingrijora! Poate fi atras de natura, de matematica sau sa aiba alte preocupari. De aceea, este bine sa-l urmaresti pe cel mic, sa vezi ce obiceiuri are in timpul orelor sale de joaca. Daca mai degraba este curios sa desfaca jucariile, sa vada ce contin, lasa-l liber sa se manifeste.

Creeaza-i o atmosfera aparte in interiorul caminului vostru

Creativitatea presupune o mare adaptabilitatea si flexibilitate a gandirii. De aceea, asigura-te ca l-ai ajutat pe copilul tau sa se simta liber si creativ in interiorul casei. Nu-i ingradi libertatea. Priveste-l in timp ce se joaca si nu ezita sa-i fii un bun partener de joaca.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/10/2019