Atentie la vitamine pentru copii si suplimente! Vezi cand si daca este cazul sa ia copilul tau - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Atentie la vitamine pentru copii si suplimente! Vezi cand si daca este cazul sa ia copilul tau

vitamine pentru copii si suplimente
Credit foto: Depositphotos.com

Copiii nu raman cu una cu doua fara vitamine si minerale esentiale vietii, chiar daca sunt mai mofturosi alimentar. Natura are legile ei nescrise prin care ajuta specia umana sa supravietuiasca.

Citeste si articolul: Calciu la copii. Cum, cat, de unde.

Citeste si articolul: Atentie la anemie! Primeste copilul tau suficient fier?

Atentie!!! Este interzis sa dai copilului mic sau bebelusului multivitamine fara sa te consulti cu medicul pediatru. Daca acesta constata ca cel mic are nevoie de fier, ii va prescrie un supliment de fier. Ii poate prescrie si calciu sau vitamina D intre varstele 6 luni si 2 ani, ca sa il ajute la dentitie. Stimulentele de pofta de mancare nu sunt recomandate.

Cand este necesara administrarea suplimentelor sau multivitaminelor?

Aceasta decizie este luata de medicul copilului sau nutritionistul familiei, pe a carui indrumare trebuie sa mergi daca copilul prezinta unele din simptomele:

* Mananca in mod constant foarte prost si putin. Afla aici 11 sfaturi pentru copii mofturosi.

* Nu ia in greutate si inaltime. Afla aici despre graficele de crestere la copii. Cand e cazul sa ne ingrijoram.

* Se imbolnaveste destul de des. Citeste si sfaturi pentru cresterea imunitatii copiilor mici de la expertul Nutricia Aptamil.

* Nu se poate concentra suficient la scoala.  Citeste aici si strategii ca sa iti ajuti copilul sa se concentreze

O investigatie medicala atenta va determina medicul sa decida daca ii da copilului anumite suplimente, in ce cantitate (aspect foarte important!! Cantitatea recomandata de un medic pentru un copil de o varsta nu e mereu identica pentru un alt copil de aceeasi varsta; depinde de rezultatele analizelor si de istoricul sau) si cat timp trebuie sa le ia. Aceste decizii apartin expertilor.

Tine minte, suplimentele alimentare si vitaminele trebuie considerate un aport suplimentar la dieta echilibrata, nu un inlocuitor al acesteia. De indata ce simptomele copilului se amelioreaza, o dieta sanatoasa trebuie sa inlocuiasca aceste siropuri sau pastile.

Alt efect advers al lor este acela ca va creste apetitul celui mic care va incepe sa manance mult, mai mult decat este corpul sau obisnuit, luand in greutate si ramanand cu un obicei alimentar nesanatos si ireversibil.

Citeste si articolele:

Top cele mai bune 10 alimente pentru copilul tau 

Portiile alimentare ideale pentru copii

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/11/2023