Alimentatie bebelusi: Cele mai mari 5 frustrari in hranirea bebelusilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alimentatie bebelusi: Cele mai mari 5 frustrari in hranirea bebelusilor

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Alimentatie bebelusi: Cele mai mari 5 frustrari in hranirea bebelusilor
alimentatie bebelusi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mothers-3389671_1920
Credit foto: Imagine de Satya Tiwari de la Pixabay

Cand vine vorba despre hranire si alimentatie bebelusi, parintii se pot confrunta cu multe probleme. De la cele mai simple, precum refuzul mancarii, in primele luni de viata, pana la mofturile la fiecare fel de mancare din perioada copilariei. 

Iata cele mai comune frustrari ale parintilor la capitolul alimentatie bebelusi si copii mici. 

1. Copilul meu scuipa mancarea

Comuna bebelusilor de la nastere la 6 luni

Aproape poti copiii scuipa mancarea. Iar acest lucru se intampla pentru ca sistemul lor digestive nu este inca suficient de bine dezvoltat. Sfincterul esofagian – muschiul care tine in stomac continutul – nu se inchide perfect, asa cum se intampla la copiii mai mari. Drept urmare, mancarea urca inapoi, iar copilul o scuipa.

Daca micutul ia corect in greutate, nu ar trebui sa te ingrijoreze faptul ca scuipa mancarea. La fel si daca cel mic are 6 pana la 10 scutece murdare pe zi.

Pentru a reduce fenomenul, da-i de mancare bebelusului doar cand da semne de foame si tine-l intr-o pozitie semiridicata. Ai grija sa eructeze dupa fiecare masa.

 

In cazul in care bebelusul nu ia in greutate, plange in exces, se ineaca si pare ca are o durere, mergi cu el la medic. Poate fi vorba despre o boala destul de serioasa: reflux gastroesofagian. Din fericire, boala poate fi tinuta sub control si dispare pana la implinirea varstei de 6-12 luni. 

Alimentaţie bebeluşi: 4 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea diversificării

2. Introducerea alimentelor solide

Comuna bebelusilor intre 4-12 luni

Fie ca alaptezi sau iti hranesti bebelusul cu lapte formula, introducerea alimentelor solide este o adevarata provocare. Nu uita ca laptele este esential pentru dezvoltarea creierului micutului, dar si pentru a avea oase si dinti sanatosi.

Specialistii recomanda ca intai sa-i dai bebelusului la masa lapte, alimentele solide fiind pe post de felul doi, urmand apoi o noua alaptare/lapte formula.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/08/2024