Alimentatie bebelusi: Cele mai mari 5 frustrari in hranirea bebelusilor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimentatie bebelusi: Cele mai mari 5 frustrari in hranirea bebelusilor

alimentatie bebelusi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mothers-3389671_1920

 

3. Bebelusul meu rontaie toata ziua

Comuna bebelusilor intre 10 luni – 2 ani

E foarte incantator sa-ti vezi copilul cum devine din ce in ce mai independent, cum merge dintr-o parte intr-alta, isi ia de pe masa ceva de mancare, se asaza apoi in fundulet si “ciuguleste”. Ai grija insa ca tot timpul sa ai in casa alimente sanatoase: fructe, legume, cereale, branzeturi.

De asemenea, aceasta perioada este propice pentru a-l invata pe cel mic rutina. Asaza-l la masa cand mancati voi (cel putin o masa pe zi in familie), si pregateste-i un orar cu trei mese principale si doua gustari intre mese.

 

 

4. Bebelusul meu mananca mult intr-o zi si nimic a doua zi

Comuna bebelusilor intre 12 luni – 3 ani

Nu trebuie sa iti faci griji. Copiii au o abilitate desavarsita de a-si monitoriza foamea. Daca adultii nu mananca neaparat pentru ca le este foame, copiii mananca doar cand le este foame. Asa ca nu-ti chinui copilul fortandu-l sa manance. Asigura-te insa ca ii oferi suficiente lichide hranitoare: lapte, suc natural de fructe, fructe, iaurt.

 

 

5. Copilul meu face mofturi la mancare

Copiii pot face multe mofturi la mancare. Isi aleg doar cateva alimente si refuza orice altceva nu se incadreaza in “lista”. Pentru ei sa mananci acelasi lucru timp de o luna inseamna confort, stabilitate. Insa, poate fi si o modalitate de a testa limitele impuse de parinti. Incearca sa nu dai prea mare importanta acestui aspect, pentru a nu-i da posibilitatea sa transforme mancarea intr-o arma de manipulare. Daca esti ingrijorata cu privire la cat mananca, tine un jurnal al meselor (ce, cat si cand a mancat), apoi consulta-te cu medicul pediatru. Daca el nu gaseste nicio problema in dezvoltarea micutului, inseamna ca nu are rost sa-ti faci griji. Fara sa-l presezi, incearca sa-i introduci in alimentatie mancaruri noi, in cantitati mici, alaturi de cele pe care el le prefera. Chiar daca raman pe farfurie, nu renunta. De multe ori, curiozitatea excesiva a copiilor ii va determina sa incerce.

 

Indiferent de problemele intampinate in alimentatia bebelusului tau, cere sfatul medicului. El stie cel mai bine istoricul familiei si al copilului tau.

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/08/2018