Shop
Ultimele 100 de articole

Alimentaţie bebeluşi: 4 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea diversificării

20 martie 2015, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Alimentaţie bebeluşi: 4 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea diversificării

Dacă în primele luni de viaţă alimentaţia bebeluşilor este simplă (lapte matern sau lapte formulă), când se apropie timpul începerii diversificării alimentaţiei bebeluşilor apar grijile la mame. Ce să-i dea de mâncare, cum, când? De unde ştiu că bebeluşul e pregătit? Iată numai câteva întrebări care macină mintea mamelor în perioada începerii alimentaţiei diversificate. Cu siguranţă vă regăsiţi în aceste exemple şi prezentăm mai jos câteva sfaturi care vă pot fi de folos în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşului.

 

Alimentaţie bebeluşi: Caută semnele că bebeluşul este pregătit

Nu toţi bebeluşii sunt la fel. Fiecare are “programul” său. Aşa că unii sunt pregătiţi mai devreme, alţii mai târziu pentru începerea alimentaţiei diversificate. Pediatrii recomandă începerea diversificării la 4 luni, în timp ce alţii recomandă amânarea acestui lucru până după 6 luni.

Urmăriţi semnele pe care bebeluşul vi le transmite. Poate să vă privească insistent în timp ce mâncaţi o supă sau ronţăiţi un biscuite, poate să întindă mâna pentru a lua ceva din farfuria voastra. Dacă bebeluşul poate sta singur în funduleţ, acesta este un semn că îşi poate controla capul şi muşchii.

Puteţi încerca şi următorul test: într-o linguriţă puneţi puţine cereale pentru bebeluşi amestecat cu lapte matern sau formulă. Dacă îl înghite bucuros, atunci sunteţi pe calea cea bună în ceea ce priveşte diversificarea. Dacă îl scuipă supărat, atunci este cazul să mai amânaţi puţin momentul.

Sunt şi legende care spun că dacă bebeluşul este mai mic decât media normală, este cazul să începeţi diversificarea pentru a primi mai multe calorii. Ei bine, este un mit fals. De fapt, bebeluşii iau mai puţine calorii din mâncarea solidă decât din lapte (matern sau formula).

 

 

Alimentaţie bebeluşi: Începeţi cu cereale specifice vârstei

Cerealele pentru bebeluşi ar trebui să fie prima opţiune. Le puteţi amesteca cu lapte matern sau lapte praf, iar gustul va fi familiar. După vârsta de 6 luni, copiii încep să piardă din rezervele de fier, iar laptele matern are din ce în ce mai puţin acest nutrient. De aceea, spun specialiştii, este importantă începerea diversificării cu cereale, întrucât acestea sunt îmbunătăţite. După aceea se poate trece lejer la fructele, legumele şi carnea pasate (fără sare sau alte condimente). Dacă observaţi că cel mic refuză cerealele, încercaţi cu fructele şi legumele pasate.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.