Calciu pentru copii. Calciul este mineralul cel mai prezent in oasele copilului tau. El trebuie sa primeasca alimente bogate in calciu pentru ca sistemul sau osos sa se dezvolte armonios.
Copiii intre 1-3 ani au nevoie de 500 mg de calciu in fiecare zi (aproximativ 2 pahare de lapte)
Prescolarii si scolarii in clasele mici (4-8 ani) au nevoie de 800 mg calciu in fiecare zi (aproximativ 3 pahare de lapte).
Inainte de a renunta la alaptare, cere sfatul unui consultant in alaptare, cere mai multe pareri daca nu esti multumita de o opinie. Beneficiile alaptarii sunt multiple. Iata numai cateva dintre ele.
Daca te intrebi cand e cel mai bine sa hranesti copilul, citeste in continuare. Vei afla in acest articol cand este cel mai bine sa hranesti copilul alaptat, copilul hranit cu lapte praf si copilul trecut pe alimentatie diversificata.
Cum stiu daca am lapte suficient pentru bebelus? Una dintre principalele griji ale mamicilor care alapteaza este “rezerva” de lapte matern. Desi traim intr-o era a informatiilor aflate la indemana oricui, inca mai exista mituri in ceea ce priveste “calitatea” laptelui matern.
Mierea este un aliment natural complet, care aduce multiple beneficii pentru sanatate, asa ca ar putea parea o idee excelenta sa ii dai miere si micutului tau.
Alimentatia copilului mic este foarte importanta pentru dezvoltarea sa armonioasa si pentru sanatatea sa in toti anii copilariei.
Iata cele mai comune frustrari ale parintilor in legatura cu alimentatia bebelusilor si copiilor mici.
Alimentatia copilului mic este poate cea mai mare preocupare a proaspetelor mamici, inca de cand el se naste. Copilul este hranit conform indicatiilor precise ale pediatrului sau si orice gram de lapte
De fiecare data cand vine ora suptului ti se strange sufletul pentru ca gandul ca puiul tau mananca zdravan si, la scurta vreme varsa, iti provoaca zeci de ingrijorari si intrebari fara raspuns.
Specialistii recomanda alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni. Iar una dintre grijile majore ale mamicilor este aceea ca, poate, nu vor produce suficient lapte pentru micutul lor.
Când vine vorba despre alimentaţia copiilor, părinţii se străduiesc să nu facă rabat. Ei vor să le asigure celor mici cele mai bune fructe şi legume, astfel încât alimentaţia copiilor să fie echilibrată şi să le confere acestora cele mai sănătoase elemente pentru o creştere armonioasă din toate punctele de vedere.
Sanii, ca si mameloanele, au forme si marimi diferite. Unele femei se plang ca marimea si forma sanilor le pot afecta procesul de alaptare.
Pompele pentru san se gasesc in mai multe variante si este greu sa alegi una. Iata ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o pompa pentru san care sa ti se potriveasca.
Iata povestea unei femei pentru care alaptarea a fost mai complicata.
Daca bebe e alergic la laptele de vaca si la sortimentele de lapte praf de pe piata, probabil te intrebi in ce masura este laptele de capra o alternativa mai buna.
Multi parinti se plang ca cei mici sunt mofturosi cu mancarea, nu prefera orice aliment si se intreaba daca sa ii dea copilului suplimente alimentare sau multivitamine.
Atunci cand esti nevoita sa-ti hranesti bebelusul cu ajutorul biberonului, trebuie sa acorzi atentie unor detalii legate nu numai de calitatea laptelui formula, ci si de calitatea recipientelor din care copilul bea.
Mancare pentru bebelusi. In functie de cat de mare e puiul tau si de etapa la care se afla in graficul de dezvoltare normala, exista cateva reguli dupa care alegi ce anume ii dai sa pape. Vezi mai jos care sunt cele mai bune alimente pentru micutul tau, incepand de cand il aduci acasa si pana la varsta de 2 anisori.
Mai ales daca esti la primul copil, a avea grija de un nou-nascut poate fi o misiune dificila.
E foarte important sa te hranesti corect in perioada de alaptare, atat pentru tine, cat si pentru puiul tau. O dieta echilibrata si gustoasa, in care sa se regaseasca toate grupele de nutrienti, plus unul-doua alimente „de suflet”, care iti mentin buna dispozitie – asta e ce iti trebuie in lunile minunate in care iti alaptezi bebelusul.