Shop
Ultimele 100 de articole

5 motive de ingrijorare ale parintilor secolului XXI

05 decembrie 2014, , Vizualizări:
relatie parinti copii - sfatulparintilor.ro - foter_com

Parintii secolului XXI isi fac multe griji legate in special de influenta pe care tehnologia o are in viata copiilor lor. Se tem ca micutii lor pot deveni singuratici pentru ca stau tot timpul in fata calculatorului sau ca nu mai invata sau nu-si mai bat capul cu temele pentru ca au internetul la dispozitie si pot copia informatia, fara ca ei sa si incerce s-o inteleaga. Insa, desi aceste griji sunt normale, lucrurile pot fi indreptate cu usurinta. Iata cateva dintre cele mai commune griji ale parintilor actuali.

 

1. Copiii se izoleaza din punct de vedere social

Daca stau tot timpul cu mobilul sau cu mouse-ul in mana pot avea probleme din punct de vedere social dar si al obezitatii. Daca esti ingrijorat de asta, vorbeste cu copilul tau in legatura cu motivul pentru care petrece atat de mult timp singur (daca este prins de un joc video stabileste-i o perioada limitata in care poate sa se joace in timpul zilei).

Daca este obsedat de un nou joc, cu ce activitati in aer liber l-ai putea tenta. De asemenea, aminteste-ti ca tehnologia ne permite sa comunicam in moduri ceea ce este un lucru bun.

Pana la urma, dupa ce ai invatat sa scrii si sa citesti, asta nu te-a impiedicat sa te intalnesti cu prietenii fata in fata.

 

 

2. Folosesc abrevieri cand scriu

Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea Coventry, lucrurile nu sunt deloc asa. De fapt, folosirea abrevierilor este asociata cu abilitati bune de scriere, pentru ca necesita din partea copilului intelegerea limbii pentru a folosi astfel cuvintele.

In plus, abrevierile au locul lor in comunicare, nu sunt facute sa circule asa cum este, spre exemplu, eseul pe care copilul trebuie sa-l scrie pentru ora de romana.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu